info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avşa nın Kış Nüfusu 2 Bin 500, Yaz Nüfusu 95 Bin

Balıkesir in Marmara İlçesi ne bağlı 2 bin 500 nüfuslu Avşa Adası, tatilcilerin akınına uğradı.

Balıkesir'in Marmara İlçesi'ne bağlı 2 bin 500 nüfuslu Avşa Adası, tatilcilerin akınına uğradı. Avşa'ya deniz yolu ile gelen tatilcilerle birlikte adada yaşayanların sayısı 95 bine ulaştı. Belde Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "İlk kez rekor seviyede böyle bir kalabalığa ulaşıtık. Rezervasyon yaptırmadan gelenler sokakta yatıyor. Ada tıklım tıklım" dedi.
 
Denizi, kumu, güneşi ve hareketli gece yaşamı ile tatilcilerin büyük ilgi gösterdiği Avşa Adası doldu. Ramazan Bayramı nedeniyle Avşa Adası'na her gün karşılıklı olarak İstanbul'dan 9, Erdek'ten 4, Tekirdağ'dan 2, Karadeniz Ereğlisi ve Bursa'dan deniz otobüsü ve feribotlar ile seferler yapılıyor. Avşa'nın Ak Partili Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, "Adamız, Ramazan ayında fazla kalabalık değildi. Bayram ile tatilci akınına uğradı. Market ve bakkallar yoğunluk beklediği için yiyecek stoklarını önceden yapmışlardı. Avşa'nın en büyük sorunu olan su problemini ise denizden aldığımız tuzlu suyu arıtarak beldeye gönderip gideriyoruz. Tüm otel ve pansiyonlarımız doldu. Rezervasyon yaptırmadan gelenler kumsalda yatıyor" dedi.
 
Avşa'da temizlik sorununu 100 personel denetimi ise 4 zabıta memuru ile giderdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Çağlar, yoğunluğun okulların açıklamasına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.