info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan şikayetçi oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti nin Tekirdağ mitingi sırasında kendisine suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla yakalanarak 14 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan şahıstan avukatı aracılığı ile şikayetçi oldu.

Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı nda 16 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen mitinge, ruhsatsız tabanca ile geldiği için gözaltına alınan Tokat Almus nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki M.A., Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü nde bir gün gözaltına tutulduktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ne sevk edilmişti. 3 gün gözaltına tutulan M.A., Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından sorgulanmıştı. M.A., "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ı öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklanması talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı Hasan Çakıcı tarafından yazılan iddianamesinde 14 yıldan 23 yıla kadar hapsi istenen suikast şüphelisi M.A. dan avukatları aracılığı ile gönderdiği dilekçe ile şikayetçi oldu. Kendisini öldürmeye çalışan M.A. nın ceza almasını isteyen ve şikayetçi olduğunu belirten dilekçesini Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı na ulaştıran Başbakan Erdoğan, sanık aleyhinde açılan kamu davasına müdahil olarak katılmak istediğini belirtti.
Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi nce açılan davada 24 Haziran 2009 tarihinde hakim karşısına çıkacak olan M.A. nın hazırlanan iddianamesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a düzenlemek istediği suikast girişimi nedeniyle Türk Ceza Kanunu nun 82/1 (g) ve 35 nci maddesinde yer alan "Kamu görevlisini görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 13 yıl ile 20 yıl arasında ceza alması istendi. Zanlının ayrıca taşıdığı tabancının ruhsatsız olması nedeniyle de 6136 sayılı Ateşli silahlar Kanunu nun 13/1 maddesi gereği de 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Toplamda 23 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan zanlı M.A., 20 Mart 2009 tarihinden bu yana Silivri Cezaevi nde tutuklu bulunuyor.