info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bisiklette Yıldız Erkekler gururumuz oldu

Tekirdağ da devam eden Balkan Bisiklet Yol Şampiyona sında Türk Milli Takımı Yıldız Erkekler Türkiye nin gururu oldu.

Zamana karşı yarışta birinci gelerek Türkiye ye altın madalya kazandıran Ahmet Örken, 69 kilometrelik Yol Bisiklet Yarışı nı 1 saat 46 dakika 20 saniyeyle birinci bitirerek ikinci altın madalyayı almaya hak kazandı.
Tekirdağ da Balkan Bisiklet Yol Şampiyona sının ikinci gününde ferdi klasmanda Yıldız Erkekler Yol Yarışı gerçekleşti. 8 ülkeden 33 sporcunun katıldığı yarış, saat 09.00 da Marmara Ereğlisi Belediyesi önünden start aldı. Seymen yolu güzergahından, Çorlu ya ortalama 30 kilometre hızla pedal basan sporcular, yarışı 69 kilometre sonunda Tekirdağ Sahil yolunda finiş çizgisinde noktaladı. Finiş çizgisine giren ilk üç ise Türk Milli Takımı Yıldız Erkekler oldu. Finiş çizgisini birbiri ardı sıra geçen Türk Milli Takımı sporcularından 01.46.20 dereceyle Ahmet Ökten birinci, aynı dereceyle İlhan Çelik ikinci olurken, 01.46.22 dereceyle Fatih Keleş, üçüncülüğü elde etti.
Yarış sonunda Türkiye ye altın madalya kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ahmet Ökten, "Hedefimiz 1-2-3 dü. Bunu da takım arkadaşlarımızla birilikte gerçekleştirdik. Zamana karşı yarışta da birinci gelmiştim. Bu birinciliklerim ülkeme armağan olsun. "dedi. Bir hafta önce Avrupa Gençlik Olimpiyatları na katılarak, Zamana Karşı yarışta 13 saniye gibi bir farkla 10. olan Ökten, "Önümüzdeki sene yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları nda hedefim birincilik." diye konuştu.
HEDEFTE DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAR
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türk Milli Takımı Yıldız Erkekleri, başarılarından dolayı tebrik etti. Bisiklet sporunda yeni bir jenerasyon geldiğini, alttan üste kadar büyük bir değişim yaşandığını açıklayan Müftüoğlu, "Bu değişimin ardında Balkanlar da Yol yarışında yıldız erkeklerin art arda 1-2-3 olarak gösterdiği başarıyla kanıtlamış olduk.. Sporcu gelişimiyle birlikte organizasyonda da çok önemli atılımlar kaydettik. Cumhurbaşkanlığı turuyla başlayan organizasyonun ardından, gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla bugün Balkanlar da olmayan bir organizasyon olduğunu konuşuluyor. Buda Türk bisikleti adına, Türk milleti adına iyi şeyler yaptığımızın göstergesi oluyor." dedi.
Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak ana hedeflerinde Dünya Şampiyonu çıkarmak olduğunu da dile getiren Federasyon Başkanı Müftüoğlu, "Avrupa şampiyonu, Dünya Şampiyonu oluyor. Bizimde hedefimiz önce Avrupa da şampiyon, sonra dünyada şampiyon yetiştirmekle ilgili uzun süreçli bir hedefimiz var. Bu hedefe de iyi bir şekilde hazırlanıp, ilerliyoruz. Türk bisikleti, bundan sonra geçmiş yıllardaki popileritesinin çok üzerine çıkacağına inanıyorum." dedi.