info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Yolların Sorumlusu Kim

Süleymanpaşa Belediyesi mi, Yüklenici Firma mı?

TESKİ’YE bağlı Fetvacılar adlı alt yapı kanalizasyon firmasına vatandaşların tepkisi bitmek bilmiyor.

Alt yapı için girdiği sokaklardan aylarca çıkmayan, çıktıktan sonra çalışma yaptığı yerleri patates tarlası gibi bıraktığını söyleyen vatandaşların ve araç sahiplerinin tepkisiyle karşılaşan bu firma, her kesimden tepki çekmeye devam ediyor. Hükümet Caddesindeki çalışması aylarca süren,esnaf,araç sahipleri ve tüm o yolu kullanan vatandaşların tepkisine neden olan firma, bu kez de Salı Pazarı-Ördeklidere mevkiindeki çalışmasıyla hedef oldu. Bu güzergahı kullanan kooperatif şoförleri,fabrika servis şoförleri ve halk tarafından eleştirilen firma,işini temiz ve düzenli yapmamakla itham ediyor.

Ayrıca,servis şoförleri,yüklenici firmanın araçlarından düşen malzemenin trafikte kendi araçlarına zarar verdiğini söylüyorlar. Belediyeler kanununa göre,alt yapı çalışması yapan firmanın çalışma yaptığı yeri tesviye ederek asfaltlaması gerektiği,asfaltlama işlemini gerçekleştirmiyorsa,Süleymanpaşa belediyesine asfaltlama bedelini ödemesi gerektiği halde,ne Süleymanpaşa belediyesi ne de yüklenici firma bu yolu yapmıyor.

Evliya Çelebi caddesindeki çalışmanın yapıldığı yolun ise yaklaşık üç ay geçmesine rağmen,yapılmaması ve kaza riski taşıması,bu yolları yapmayan sorumlular kim? Sorusunu gündeme getiriyor ve ölümlü bir kaza sonucunda sorumlunun kim olacağı merak ediliyor.Süleymanpaşa belediyesi mi,TESKİ mi, yüklenici firma mı?

Kaynak : Murat Ürtekin