info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy 3. Noterliğine Özcan Eser Atandı

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde Kevser Saygın’ın Çerkezköy 3.Noterliği görevinden ayrılmasıyla yerine Mengen İlçesi’nden Özcan Eser atandı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Kevser Saygın’ın Çerkezköy 3.Noterliği görevinden ayrılmasıyla yerine Mengen İlçesi’nden Özcan Eser atandı. 
 
19 Ağustos’ta Çerkezköy’deki yeni görevine başlayan Özcan Eser, Çerkezköy’ün her gün gelişen bir bölge olduğunu söyleyerek, Çerkezköy’de görev yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çerkezköy’ün önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini kaydeden Eser, “Çerkezköy’de göreve başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen Çerkezköy’deki hareketliliği yakından görebiliyoruz. Her geçen gün nüfusu artan Çerkezköy ilerleyen dönemlerde daha da büyüyecektir” dedi.
Özcan, Noter olarak en çok vekaletname ile araç satış işlemi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, uygulamaya konulan yeni sistem sayesinde araç satış işlemlerinin kısa sürede çözülebildiğini söyledi. Araş satış işlemi için bilgisayara girilen verinin Ankara’da Türkiye Noterler Birliği’ne bağlı sistemde toplandığını ifade eden Özcan “Bu şekilde zaman kaybını ve hata payını en aza indiriyoruz. İşlemler hızlanıyor. Vatandaşlar da kısa süre içerisinde işini çözüme kavuşturuyor” açıklamasında bulundu.
Yılbaşından itibaren de Noterlik Bilgi Sistemi’ne (NBS) geçeceklerini bildiren Özcan Eser, araç satış işlemlerinde olduğu gibi noterlik bilgi sisteminin de işlemleri oldukça kısaltacağını ifade etti. Tamamen Ankara merkezli sistemde tüm bilgilerin ortak havuzda toplanacağını söyleyen Eser, “Yapılan işlem tüm Türkiye’nin her tarafından görülebilecek. Bu nedenle de hata payı ortadan kalkmış olacak. Bilgi alışverişi online olarak gerçekleştirilecek” diye konuştu.
Silivri Çayırdere doğumlu Özcan Eser, üniversitesi eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Yaklaşık 20 yıl İstanbul’da avukatlık yapan Özcan Eser, Noterliğe Çorum’un Uğurlu İlçesi’nde başladı. İlk görev yeri sonrasında Bolu’nun Mengen İlçesi’ne atanan Özcan Eser, burada 3 yıl Noter olarak görev yaptı.