info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Seçimleri Yapıldı

Şirin, üçüncü kez başkan

Yağlı tohumlar 2010-2011 Olağan Genel Kurulu Toplantısı 19 Kasım Cumartesi günü saat 11.30’da Koray Düğün Salonu’nda yapıldı. Zafer Çelebi ile mevcut başkan Selami Şirin’in listeleri ile gidilen seçimlerde denetim kurulu ve yönetim kurulu için iki ayrı sandık kuruldu. 480 delegeden 444’ünün oy kullandığı seçimlerde, Selami Şirin 231 oy alarak üçüncü kez kooperatif başkanlığına seçildi.

2011-2012 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım ve Satış Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda önceki gün saat 11.30’da Koray Düğün Salonu’nda yapıldı.
 
OLAĞAN GENEL KURUL YAPILDI
Olağan Genel Kurul, 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım ve Satış Kooperatifi Başkanı Selami Şirin’in açılış konuşması ile başladı. Taraflardan hiçbir şekilde birbirlerini rencide edici hareket ve diyaloglara girmemesini isteyen Şirin, dostça bir seçim yapılmasını temenni etti. Çerkezköy’ün büyük bir potansiyeli olduğunu ifade eden Başkan Şirin “Seçilecek başkan kim olursa olsun görevini en iyi şekilde yapmalı” dedi.  Şirin’in konuşmasının ardından katılımcılara aday listeleri okundu. Genel kurul Divan Kurulu’nun seçimi ile devam etti. Yapılan oylama sonucu Divan Kurulu başkanlığına 165 oyla A. Hikmet Can seçilirken, katip üyeliklere de Ersan Güre ve Hamit Çoban seçildi. Kendisinin aday gösterdiği Divan Kurulunun 135 oy alarak seçimi kaybetmesine itiraz eden Zafer Çelebi, katılımcıların baskı altında bırakıldığını iddia ederek oylamanın yeniden yapılmasını istedi. Bu istek Birlik temsilcisi İbrahim Koçak tarafından kabul edilmedi.
 
OYLAMA HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Yeni seçilen Divan Kurulunun yerini almasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. 2010/2011 İş Yılı Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları ile bilanço ve gelir tablolarının okunması ile devam eden olağan genel kurulda, okunan raporlar ile gelir gider tabloları oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 16.06.2012 tarihinden itibaren istifa ederek ortaklıktan çıkmış olan kişilere yapılan sermaye payı ödemelerine ait hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlanırken, sonrasında da 2011/2012 İş yılı bütçe ve çalışma raporlarının okunması ve incelenmesine geçildi. İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyelerine ödenecek olan ücret veya huzur hakkı ile yolluk miktarlarının görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi de görüşülerek karara bağlandı.
 
GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Olağan genel kurul toplantısının bir sonraki gündem maddesinde gayrimenkul alımında ve satımında takip edilecek usul ile alınacak gayrimenkulün niteliği, yeri, azami fiyatı, satılacak gayrimenkulün asgari fiyatının belirlenmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde imalat ve inşaat giderlerinin yaptırılma yönteminin belirlenmesi konusu görüşülerek karara bağlanırken, sonrasında da bağımsız denetlemeyi yapacak kuruluşun ve tasnif kurulunun belirlenmesi gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Seçimler öncesi Divan Kurulu Başkanı A. Hikmet Can seçim ve oy kullanma işlemleri hakkında kooperatif üyelerine bilgi verdi. Başkan Can, Yönetim Kurulu ile Birlik Temsilcisi seçiminin aynı sandıkta yapılacağını, Denetim Kurulu seçiminin ise ayrı bir sandıkta yapılacağını belirtti. Geçersiz ve iptal sayılacak oylar hakkında da katılımcıları uyaran Can, oy pusulalarına üye sayılarından fazla isim yazılması durumunda fazla yazılan isimlerin iptal edileceğini söyledi. Divan Başkanı Can, ayrıca sayımı yapılan sandıktan farklı bir oy pusulasının çıkması halinde, söz konusu oyun iptal sayılacağını belirtti.
 
İKİ LİSTE YARIŞTI
Zafer Çelebi ile mevcut başkan Selami Şirin’in listeleri ile gidilen seçimlerde denetim kurulu ve yönetim kurulu için iki ayrı sandık kuruldu. Yapılan seçimlerde 480 delegeden 444’ü oy kullandı. Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından saat 17.00’da sandıklar açılarak oyların sayımına geçildi.
 
SELAMİ ŞİRİN YENİDEN BAŞKAN
Kullanılan oylardan 433’ü geçerli sayılırken 11 oy geçersiz sayıldı. Mevcut başkan Selami Şirin 231 oy alarak üçüncü kez kooperatif başkanlığına seçilirken, diğer aday Zafer Çelebi ise 202 oy aldı. Selami Şirin başkanlığındaki yönetimde Nafis Ünal, Erkan Şener, Orhan Acar ve Mücahit Aydın yer alırken, Birlik Temsilciliği asil üyeliğine de A. Hikmet Can, Tuncay Çoban, Anıl Aydın, Mehmet Karaçoban, İbrahim Canbaz ve Ümit Mert seçildi. Yapılan seçim sonucu denetim kurulu üyeliğine de Ahmet Çetin ve Ahmet İşlek seçildi.