info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Süleymanpaşa Kongresine Konuşmalar Damga Vurdu

CHP Süleymanpaşa ilçe başkanlığı,1.olağan kongresini gerçekleştirdi.

İlker Yağcıoğlu’nun tek aday olduğu bu kongrede,seçimden çok, Ak Parti,teşkilat içinde gruplaşmalar ve kadrolaşma konuşuldu. 
Öncelikli konuşmayı yapan parti yöneticisi Nizamettin Akyol, gündem ile ilgili konuşurken, Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak Ak Parti’yi hedef alan konuşma yaptı. İl başkanı Recep Ökten kongre seçimlerindeki gruplaşmalardan ve duruştan bahsetti. Eski milletvekili ve il başkanı Avukat Mehmet Nuri Saygun partili gençlerin belediyelerde istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü ise, belediye başkanları ve milletvekillerinin yerel yönetim ve belediyelere müdahale etme hakları olduğunu söyledi. 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN AK PARTİYE AĞIR ELEŞTİRİ; 
Ak Partiyi hedef alan Albayrak; “İktidar partisi tarafından, ciddi anlamda her iki seçimde malzeme olarak kullanıldık. Ayaklarına naylon poşet bağladılar, balon patlattılar, sarı çizme giydiler. Ak Parti 14 yıldır milletin yüzünü güldüremedi, böyle şov yaparak güldürmeye çalışıyorlar. Çizme de giyeceğiz ama, bir süre sonra benim vermiş olduğum gibi çorapla da asfaltta gezeceğiz. İktidar partisi bundan sıkıntı duymasın. Bize katlanmaya mecburlar. Bizi buraya halkımız getirdi. Biz nasıl 14 sene katlandıysak, onlar da katlanacaklar. Ak Partinin bakan ve milletvekillerinin geldikleri zaman tek söyledikleri şey, “biz büyükşehiri alacağız” olmaktadır. Alın ama, 30 Mart 2014’de zaten dersinizi aldınız. 3 sene sonra, 30 Mart 2019’da yine dersinizi alacaksınız. Bize onu değil, açamadığınız devlet hastanesini açsınlar. Yapamadığınız Hayrabolu yolunu yapsınlar. Yıllardır yapamadığınız Kapaklı-Saray yolunu yapsınlar. Bir kez daha 12-0 alacağız” Dedi. 

MİLLETVEKİLİ EMRE KÖPRÜLÜ’DEN ÖZ ELEŞTİRİ; 
CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü de, milletvekillerinin ve belediye başkanlarının teşkilat ve yerel kadroya müdahale etmesi gerektiğini ve ettiğini söyledi. Emre Köprülü; “Burada kongre gerçekleştiriyor olmamız,geçmişte kongre erteleme sürecinin haksız olduğu gerçeğini değiştirmez. Bizim Tekirdağ olarak hiçbir zaman unutmayacağımız bir süreç olacak. Yapılan hatayı,Tekirdağ’ın kalan ilçeleri ve il yönetimi temizledi. Süleymanpaşa ilçe kongresinin hayırlı olmasını ve bundan sonra onlarla birlikte yürüyeceğimin sözünü veriyorum.Türkiye’de insanlar demokrasiyi sandıklarla yaşamaya alışmışlar. Aslında bu doğru bir şey değil. Demokrasi, siyasi partilerin derneklerin, STK’ların, yönetimlere her dönem baskı unsuru olarak ortaya koyabilecekleri süreçtir. Bunun somutlaşmış hali, sadece sandık değildir. Hepimiz gerçekten şapkamızı önümüze koyalım ve düşünelim; Hepimiz süreçlerde mücadele ediyor, bazen taraf oluyoruz. Bazen CHP’DEKİ süreçlerin içerisinde,” MİLLETVEKİLİ TARAF OLDU,BELEDİYE BAŞKANI TARAF OLDU”deniyor. OLABİLİR, OLMAZ DİYE BİR ŞEY YOK. DEMOKRASİNİN OLDUĞU BİR YERDE, MİLLETVEKİLİNİN DE BELEDİYE BAŞKANININDA TARAF OLMASI YANLIŞ BİR ŞEY DEĞİLDİR. BAZEN PARTİNİN REKABETÇİ ORTAMINDA, BAZEN MİLLETVEKİLİ ÖN SEÇİMİNDE, DELEGE SEÇİMİNDE MAKAMIMIZI,YETKİMİZİ,SEÇİMDE KULLANMADIĞIMIZ KADAR, PARTİLİLERİMİZDE MÜCADELEDE KULLANMIŞIZ. BU YÜZDEN KÜSKÜNLÜK VE KIRGINLIK OLMUŞTUR. Ben burada hepimize düşen bir öz eleştiri yaparak konuşuyorum.”Dedi. 

Eski milletvekili Mehmet Nuri Saygun da, kadın kolları ve gençlik kollarının küstürülmemesi için partili gençlerin belediyelerde istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. Tek listeyle tamamlanan seçimin ardından, yönetim ve partililerin toplu fotoğraf çekilmesiyle kongre sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin