info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çolpan: Hedefimiz, 100 ton kapak toplayarak, 500 tekerlekli sandalye almak

Tekirdağ ın Çorlu ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, engelli vatandaşlara belediye olarak daha fazla destek vermek istediklerini söyledi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, engelli vatandaşlara belediye olarak daha fazla destek vermek istediklerini söyledi. Çolpan, mavi kapak toplama kampanyalarına verdikleri desteklerle hedeflerinin yılsonuna kadar 100 ton kapak toplayarak, beş yüz tekerlekli sandalye almak olduğunu söyledi.

        Engelli vatandaşların engelleri aşması için başlatılan mavi kapak toplama kampanyaları devam ederken, Çorlu Belediyesi de kapakların daha sağlıklı ve sistemli bir şekilde toplanabilmesi için 500 adet şeffaf geri dönüşüm kutusu yaptırarak ilk ve ortaöğretim okulları ile resmi dairelere dağıtmaya başladı. Özel olarak hazırlatılan mavi kapak kutularının şeffaf olması nedeniyle içindeki kapakların miktarı da rahatlıkla görülebiliyor. Mavi kapak toplama kutularının okullara dağıtılmasının ardından öğrencilerin de kampanyaya olan desteği arttı. 24 Nisan'dan itibaren dağıtılmaya başlanan kutuların 4 günde yüzde 70'nin dolduğu bildirildi.

        Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Çorlu'da bütün duyarlı vatandaşlarımıza duyurmak amacıyla tane tane kapak toplamaya başladık. Okullardaki öğrencilerin de ilgilerinin yoğun olduğu ilçemizde, plastik kapak kutularımızı alıp okullara dağıtarak bu faaliyetlerini yalnız bırakmadık. Bu çalışmayı Çorlu genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da yayarak plastik kapak kutularımızı dağıttık, uygulama alanımızı genişlettik. Kampanyada toplanan plastik kapaklar, engellilere tekerlekli sandalye ve ihtiyaçları olan diğer malzemeler ile birlikte geri dönecektir. Miktar önemli değil, çorbada benimde tuzum bulunsun diyorsanız lütfen kapak toplayınız ve bize gönderiniz. Unutmayınız, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Her geri dönüşüm atığı geleceğimizdir. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan birçok engelli vatandaşımız maddi durum yetersizliği nedeniyle, tekerlekli sandalye alamamaktadır. Projemiz ile gündelik yaşam koşullarında dışarı çıkamayan ve bu nedenle sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlarımız desteklenmesi amaçlanmaktadır. Belediyemizin duyarlı olduğu bu projenin bitimine kadar birçok kişiye destek vereceğiz. Yılsonu hedefimiz 100 ton kapak toplayarak, beş yüz tekerlekli sandalye almak." dedi.