info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çölyak Çorlu`da Bir Can Daha Aldı

Çorlu’da yaşayan Zonguldak doğumlu Cumhur Kaya, henüz 35 yaşındaydı.

Bir bağırsak kanseri türü olan ÇÖLYAK hastalığından yatmakta olduğu hastanede hayatını kaybetti. Hastanede çölyaklı hastalar için özel proteinsiz yemek çıkması gerektiği ve bu ortam sağlanamadığı için gıda alamadığı için hayatlarını kaybetme riski yaşandığını söyleyen bazı ÇÖLYAK hastaları, hastanelerde ÇÖLYAK bakım ve poliklinikleri oluşturulmasını istiyorlar. Ülkemizde her 100 kişiden 3 kişinin ÇÖLYAK hastası olduğunu, bu sayının gün geçtikçe artmakta olduğunu söyleyen uzmanlara göre, kamuoyundan yeterli destek görmedikleri ve hor görüldükleri için çoğu kişinin söylemekten çekindiğini söylüyorlar.

Ülkemizde bu hastalığın yeteri kadar bilinmediği ve yeterli destek sağlanmadığını söyleyen Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz; “Kendisini sürekli ziyaret ettim. Bu genç yaşta aramızdan ayrılması hepimizi üzdü ve hayata bakış açımızı kararttı. Ülkemizde maalesef her hastalıkla mücadele birimi varken, ÇÖLYAKLA MÜCADELE İÇİN BESLENME ALANINDA DESTEK AMAÇLI BİR ÇALIŞMA YAPILMIYOR. Bugün Cumhur Kaya kardeşimizi ve değerli bir üyemi kaybettim. Yarın bir başkası, belki de ben olacağım. 

Fakat artık mücadeleden yoruldum. Avrupa’da okullarda, hastanelerde, çay bahçeleri ve gıda işletmelerinde GLUTENSİZ gıdalar satarak ÇÖLYAK hastalarına destek olunurken, bugün bir okulda, bir hastanede hatta bir fırında dahi ÇÖLYAK ADINA BİR HİZMET YOK. 

Bu ölüm diğerlerinden ziyade bizi fazlasıyla üzdü. ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR. BİZİM ATEŞ HİÇ SÖNMÜYOR. UMARIM BU BİR DERS OLUR DA BİR DAHA BÖYLE ACILAR YAŞAMAYIZ.” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin