info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çölyak DerneğiBaşkanı Tekirdağ`da Net Konuştu

Artık Herkes Elini Taşın Altına Koyacak

Bir çeşit ince bağırsak kanseri olan Çölyak hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Tekirdağ Çölyakla Yaşam derneğini kuran, gerek yerel yönetimlerden gerek kamu yönetiminden gerekse Çölyak hastalarından yeterli desteği göremediği için derneği fesheden Ressam ve eğitmen Bahar Ayşegül Yılmaz, Tekirdağ Kent konseyi toplantı salonunda gerçekleştirdiği toplantı ile yeniden derneği kurmak için yönetimini oluşturdu.

Bu kez kararlı ve azimli olarak projelerini hazırlayıp çölyak hastalarının karşısına çıkan Bahar başkan, bu kez kimsenin bu mücadelede geri planda olma lüksü olmadığını belirtti.25 yıldır Çölyak ile mücadele eden Bahar başkan; “önceleri birbirimizi bilen bir avuç insandık. Artık öyle değil. Süleymanpaşa’da 2 bin, Tekirdağ genelinde 10 bin çölyak hastası olduğu gözlemleniyor. Fakat bugün burada 25-30 kişi var.

Belediyelerin ve kamu kurumlarının bu çölyak hastalarına glütensiz gıda paketleri vermesi için canla başla çalıştık ve sağ olsunlar destekleriyle bugün gıdaya ulaşabiliyorlar. BAHAR AYŞEGÜL YILMAZ; “ ARTIK YETER KORKAK OLMAYIN” Bu güne kadar bir avuç insanla Çölyak hastalarına yardım için mücadele ettiklerini, bu hastaların ise köşe bucak saklandığını, mücadeleyi bir avuç insanla yaparken, bunların sadece nemalandığını vurgulayan başkan Yılmaz, “ben ve arkadaşlarım bu konuda büyük yol kat ettik. Artık Tekirdağ’ın her köşesine ulaşıyoruz. Fakat hastalar, kendilerine destek olan bu derneğe gelmeye dahi tenezzül etmiyorlar.

Mücadelemize destek olmayanların, gıda kolilerine gelince adeta niye gelmiyor diye sorgulayıp suçladıklarını duyuyoruz. Bu tür insanlarla bir yere varılamaz. Artık herkes elini taşın altına koyması aksi takdirde eski yaşantısına dönüp, eski şahsi mücadelesini yapması gerekiyor. Korkmayın, hastalığınızdan utanmayın, mücadele edin ki biz de mücadelenizde yanınızda yer alıp destek olalım. Aksi takdirde sizler hiçbir şeyi hak etmiyorsunuz. Bugün burada olan cesur yüreklere teşekkür ediyor ve onlarla gurur duyuyorum” Dedi. Dernek yönetim kurulu oluşturma toplantısı hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin