info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Basın Mensuplarına İlk Yardım Eğitimi

Eküp İlkyardım Eğitim Merkezi Çorlu basın mensuplarına ilkyardım eğitimi semineri düzenledi. Hayati olaylar karşısında kısaca ne yapılacağından bahsedilen eğitimde, gazetecilerin özellikle meslek hayatlarında sıkça karşılaştıkları olaylar karşısında nasıl davranmaları gerektiği tartışıldı.

Çorlu Kılıçoğlu Prestige binasında kurulan Eküp İlkyardım Eğitim Merkezi kurum, kuruluş ve kişilere ilkyardım eğitimi vermeye başladı. CPR, hijyen eğitimi, iş güvenliği eğitimi ve yangın eğitimi veren kurum, 16 saatlik bir ders maratonu sonunda katılımcıları bir yazılı ve bir pratik sınav olmak üzere iki aşamadan geçiriyor. Eğitimlere eksiksiz katılan ve sınavlarda başarılı olan kişiler bu eğitimin sonunda ilkyardım sertifikası ve ilkyardımcı kimliğine sahip oluyor. Eğitmen Emine Erikçiler ve eğitmen İhsan Yüksel Karaaslan, katılımcılara teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitim de veriyor. Kurs sonrasında alınacak belgeler 3 yıl geçerliliğini korurken, 3 yılın sonunda ise yenilenmesi gerekiyor. Bu kurumlarda ilkyardım eğitimi alan kişilere her yıl ücretsiz güncelleme eğitimi hakkı veriliyor.  
 
İLKYARDIM KONUSUNDA UYARILDILAR
 
Çorlu basın mensuplarına da ilkyardım konulu bir seminer veren eğitim merkezi, gazetecileri çok sık karşılaştıkları kazalarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirdi. Meslek sebebiyle her an hayati önem taşıyan durumlarla karşılaşan, birçok kez polis ve ambulanstan önce olay yerine gelen basın çalışanlarına böyle bir durumda yaralıya nasıl davranmaları gerektiği ve olay yerinde nasıl önlem alınması gerektiği anlatıldı. 24762 sayılı resmi gazetede çıkan ilkyardım yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin “Tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ilgili mevzuata göre ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan işyerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az ‘Temel İlkyardım Eğitimi’ sertifikası almış ilkyardımcının bulundurulması zorunludur.” açıklamalarını içeren 16. maddesini de basın mensuplarına anlatan eğitmen Emine Erikçiler, bu konuda iş yerlerinin duyarsız olduğunu da açıklamalarına ekledi. Seminer sonunda katılım belgelerinin takdiminden sonra basın mensuplarına teşekkür edildi.