info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Destek Olurlarsa Trafik Sorununu Çözeriz

Muratlı kaymakamlığı tarafından, Muratlı nın trafik sorunları ve çözümleri için toplantı yapıldı. Kaymakamlık toplantı odasında gerçekleştirilen toplantıda, şehir içindeki trafik keşmekeşinin önlenmesi, özellikle Muratlı belediye binasının çevresi ve saat meydanındaki trafik sorunlarının giderilmesi için fikir alış-verişinde bulunuldu.

Trafik sorununa çözüm üretebilmek için komisyon kararı ile Muratlı otogarının açılması öngörülen projeye, yük ve yolcu taşımacılık yapan kooperatif ve firmalar onay verirken,10 Aralık 2012 tarihine kadar hizmete açılması için gerekli düzenlemelerin yapılacağı açıklandı.

 
Toplantıda başlıca sıkıntıların, şehrin ortasından geçen tren yolunun tel örgülerinin kaldırılmasının gerekliliği, çevre yolunun bir an önce açılması gerektiği, şehir içinde ve merkezdeki caddesindeki araçların park etmesinin önlenmesi için yüksek kapasiteli otopark olması gerektiği, taşımacılık yapan kooperatiflerin ve firmaların emniyet güçlerine yardımcı olmasının vurgulandığı bu toplantıda, belediye başkanı Nebi Tepe’nin yetki sınırları ve otopark yapılması yönündeki önerilere agresif tavır sergilemesi şaşkınlıkla karşılanırken, Herkesin, belediye otogarının açılması yönünde ortak görüş birliği içinde onaylandı. Bu kararla, artık taşıma kooperatifleri ve şehirlerarası yolcu taşıma yapan firmaları yapan araçlar, Muratlı belediye otoparkındaki yazıhanelerinden kalkacaklar. Şehir merkezine otopark yapılması ise, belediye başkanlığı tarafından cevapsız bırakıldı. Basın grubu adına Trakya Demokrat gazetesi ve Hizmet Gazetesinin yer aldığı bu toplantıya;
 
-Muratlı Belediye başkanlığı
-İlçe Jandarma Komutanlığı-
-İlçe Şof. Od. Başkanlığı
-SS.22 Nolu motorlu taşıyıcılar koop.
-SS.37 Nolu Çorlu-Muratlı motorlu taşıyıcılar koop.
-Onur şehir içi yolcu taşıyıcılar koop.
-İstanbul seyahat turizm A.Ş.
 
Toplantıda, Muratlı trafiği hakkında açıklama yapan Muratlı Emniyet müdürü Cengiz Demircan, Muratlı’da yaşayan kişiler olarak, cezai işlem uygulamak yerine çözüm üretme taraftarıyız. Bunun için birlikte hareket edip, çözüm üretmeli ve birbirimize yardımcı olmalıyız.
 
Destek olursanız, trafik sorununu en kısa zamanda çözeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Emniyet mensuplarımız, tüm zorlukların üstesinden gelecek yetenek ve çabaya sahiptir.”dedi. Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun, ilçe sorunlarını aşmak için, konunun muhataplarını bir araya toplayıp çözüm üretme çabası, toplantıya katılanlar tarafından takdir ve saygıyla karşılandı.
Kaynak : Murat Ürtekin