info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Çölyak Haftasında Maltepe`de Muhteşem Şölen Düzenlendi

Dünya ÇÖLYAK haftası dolayısıyla, İstanbul-Maltepe’de tüm Türkiye’deki ÇÖLYAK dernekleri, ÇÖLYAK hastalığı ve GLUTEN duyarlılığına dikkat çekmek için bir araya geldi.

Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç, belediye meclis üyesi Tülay Düztaş ve Maltepe Glutensiz hayat dernek başkanı Tülin Ünal’ın girişimiyle gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda Çölyaklı ve Çölyaklı olmayan vatandaşlar katıldı.Şenlik öncesi Tüm Çölyak dernekleri Tülin Ünal misafirliğinde ADA 216 GLUTENSİZ KAFE’DE yemek yedikten sonra çölyak şenliğinin düzenlendiği yere hareket ettiler.

Program, Tekirdağ Çölyakla Yaşam Grubu başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz’ın davetini kırmayarak gelen Türk Rock sanatçısı Hakan Ergün, müzisyen İbrahim Yaz, sesi ve sazıyla Metin Öktem, Maltepe Türk sanat müziği korosu, lirik dans grubunun muhteşem gösterisi ve Michael Jackson dansı ile Kaan’ın şovuyla keyifli bir ortamda gerçekleşirken, Glutensiz ürünler satan firmalar, davetlilere yiyecek ikramında bulundular. Maltepe Çölyak dernek başkanı Tülin Ünal, “biz çölyaklıyız ve gluten duyarlılığımız var. Birlikte olursak, birçok şeyi el ele başaracağımızdan şüphemiz yoktur. Bugünün gerçek mimarı Maltepe belediye meclis üyesi, kendisi de çölyaklı olan Tülay Düztaş’tır.Bugün burada bizim yanımızda olan,çölyaklı olsun olmasın herkese çok teşekkür ederim.İyi ki varsınız,iyi ki bu çölyak ailesinin bir parçasısınız” Dedi. Ardından söz alan Maltepe belediye meclis üyesi Tülay Düztaş, “ben de yakın zamanda Çölyak tanısı aldım. İnanın Çölyaklı olarak yaşamak çok zor. Bugün burada ikincisini düzenlediğimiz Çölyak farkındalık şölenimizde, buradaki Çölyaklı olan olmayan tüm davetlilere geldiğiniz için teşekkür ederim.

Ne olur herkes bu duyarlılığa destek olsun. Birlikte olunduğu sürece, alt edilemeyecek hiçbir zorluk hiçbir hastalık yoktur. Etkinliğe sanatçı ve hediye takdimleri ile damga vuran Tekirdağ Çölyakla yaşam grubu başkanı Bahar Ayşegül yılmaz, “Birbirinizi sevin.Sevgi insanları güçlü kılar.Bu güç,Çölyakla mücadelenizde güç kaynağı olacaktır.Ben dostlarımın sevgisi ve desteği ile ayakta kalmayı başardım.Umarım herkesin böyle şanslı dostları olur.Bizleri bugün burada misafir eden başta Maltepe belediyesi olmak üzere,Maltepe Çölyak dernek başkanı Tülin Hanım ve Meclis üyesi Tülay Hanıma,Tekirdağ’dan buraya gelerek destek olan Çölyaklı olan olmayan tüm dostlarıma,ÖZELLİKLE BİZE ULAŞIM İMKANI SAĞLAYARAK BURAY GELMEMİZİ SAĞLAYAN ÇORLU BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KEMALETTİN AVCI BEYE SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNARIM” Dedi.

Bu günün sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Türk Rock sanatçısı Hakan Ergün, hayır için yapılan çalışma konuşulmaz diyerek bir mütevazılık örneği göstererek bir açıklama yapmadı. Program bitiminde emeği geçenlere, Tekirdağ-Saray ilçesinden Bahar Ayşegül Yılmaz’ın isteği üzerine el sanatları ustası Aydın Akgün’ün yapmış olduğu Atatürk plaketleri takdim edildi. Kapanışta bir sürpriz yapan Tekirdağ Çölyakla Yaşam Derneği başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz, gazeteci Murat Ürtekin’e kendisinin yapmış olduğu tamamı çiçek ve yapraklardan oluşmuş kadın yüzü figürlü tabloyu hediye etti.

Kaynak : Murat Ürtekin