info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eşkinat Küresel Farkındalık Ödülü Aldı

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı “Küresel Sosyal Farkındalık Ödüllü” verildi.

Engellilik ve erişebilirlik ile ilgili sosyal farkındalığın artırılması konusunda emek veren kişi, kurum ve kuruluşlara Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği tarafından “Küresel Sosyal Farkındalık Ödülleri” verilirken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları ve farkındalık projeleri ile ödül almaya hak kazandı.
 
KÜRESEL FARKINDALIK ÖDÜLÜ EKREM EŞKİNAT’A VERİLDİ
 
İstanbul’daki Engelsiz Yaşam Fuarı’nda düzenlenen törene davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Metin Şentürk, Oktay Kaynarca, Zara, Engin Altan Düzyatan ve Ercan Saatçi gibi isimlerin de katıldığı törende Dünya Engelliler Birliği ve Dünya Engelliler Vakfı Seçici Kurulu tarafından belirlenen Küresel Farkındalık Ödülü sahipleri listesine girerek Küresel Farkındalık Ödülü’nü aldı.
 
METİN ŞENTÜRK: “ENGELLİLER İÇİN ÇALIŞMALARINIZI YAKINDAN TAKİP EDİP SİZLERİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”
 
Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ve engellilik ile ilgili sorunların çözümüne yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyen toplam 30 kişiye ödül verilen organizasyonda Başkan Eşkinat’a ödülünü ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan takdim ederken Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk de Ekrem Eşkinat’ı tebrik ederek; “Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarınız ve farkında olduğunuz için teşekkür ederiz. Bundan sonra engelliler için yapacağınız çalışmaları daha da yakından takip edip sizlerin destekçisi olacağız.” dedi.
 
EŞKİNAT: “ENGELLİLERİMİZİN DİĞER İNSANLARDAN HİÇBİR EKSİĞİ KALMAMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
 
Ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa ilçemizde yaşayan engellilerimiz için hayatı kolaylaştırıp, onların engellerini ortadan kaldırmak için projeler üreterek çalışmalar yapıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarda fiziksel engelleri ortadan kaldırmamızın yanı sıra Engelsiz Yaşam Derneği ve Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon Merkezlerimiz ile engellilerimizin diğer insanlardan hiçbir eksiği kalmaması için mücadele ediyoruz.” dedi.
 
“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN İSTİHDAM EDİLMESİ PROJEMİZ VAR”
 
Süleymanpaşa Belediyesi’nin engellilere yönelik çalışmaları ile sözlerine devam eden Eşkinat; “Engelli vatandaşlarımıza yönelik gündelik çalışmaların yanı sıra engellilerimizi hayata katmak için kurslar düzenlemeye başladık. Engelli kadınlarımız için başladığımız Kadın Girişimcilik Kursu sonrası onların istihdam edilmesi projemiz var. Engellilerimizden oluşan koromuz var. Hatta bugün Süleymanpaşa’da konser verdi. Engellilerimizi sosyal hayata katmak o engelleri ortadan kaldırmak için durmadan çalışıyoruz.” diye konuştu.
 
“EVDE BAKIM HİZMETİ DE BU HAFTA BAŞLIYOR”
 
“Evden çıkma güçlüğü çeken vatandaşlarımız için evde bakım hizmetini de bu hafta başlatıyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Eşkinat; “Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğümüzün tüm hizmetlerinde engellilerimiz öncelik hakkına sahip. Bünyemize kattığımız iki engelli taşıma aracılı ile vatandaşlarımızı ücretsiz olarak istediği yere götürmeye de başladık. Tuvaletler, yollar ve kaldırımlarımızı da engelli vatandaşlara uyumlu hale getiriyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“BU ÖDÜLÜ EKİBİM ADINA ALIYORUM”
 
Eşkinat; “Evet engelli olmak zor ama unutulmasın ki yarın ne olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız ve ben engelli olmadan sorunları görüp çözmek için uğraşıyorum. Ödül almamızı sağlayan şeyin de bu olduğuna inanıyorum. Bu ödülü ekibim adına alıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.