info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Facianın Eşiğinden Dönüldü

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde dört katlı apartmanda çıkan yangın, apartman sakinlerine kordu dolu anlar yaşattı.

İtfaiye dumandan zehirlenme ihtimaline karşı bazı vatandaşları yangın merdiveni ile kurtardı.
 
Yangın, Bağlık Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin yakınlarında bulunan dört katlı bir apartmanın ikinci katında yaşayan Fikret Zengin'e ait evde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yangında dumanlar bir anda evi sararken, evde bulunanlar hemen evi terk etti. Diğer dairelerde bulunan apartman sakinleri ise dumanlardan etkilenerek kendilerini balkona attılar. Apartmanda mahsur kalanlar olayın şoku ile çığlık atarak itfaiye ekiplerinden ve polislerden yardım istediler.
 
OLAYIN ŞOKUNU ÜZERİNDEN ATAMADILAR
 
İtfaiye ekiplerinin apartman sakinlerini tahliyesi sırasında balkonda annesi ile mahsur kalan çocuk itfaiye ekiplerinin kendilerine ulaşmasının ardından sevinç gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından teselli edilen çocuk çok sevdiği oyuncağını da bir an olsun yanından ayırmadı. Apartman sakinleri yaşadıkları korku dolu anları uzun süre üzerlerinden atamadılar. Binanın üçüncü katında bulunan çoğu kişi aşırı duman nedeni ile binayı terk edemedikleri için, bulundukları dairenin balkonundan itfaiye merdivenine alınarak tahliye edildi.
 
12 KİŞİ ZEHİRLENDİ
 
Yangın sırasında aparmanda bulunan ve dumandan etkilenen Tüjan Ertürk(45), Yeliz Demirdöven(39), Pelin Güzel(29), Gülnarin Kırbaş(53), Nilüfer Keskinel(20) Filiz Karbaz(30), yaşları küçük olan S.U, E.K, S.A,B.G, B.D, E.A olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından ambulansta tedavi edildi. Sağlık durumları iyi olduğu gözlenen altısı çocuk 12 kişi Çerkezköy Devlet Hastanesi, Özel Optimed Hastanesi ve Özel Çerkezköy Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar.
 
BİR SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ
 
Haber verilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangını bir saatlik çalışmanın ardından söndürdü. Yangın söndürme işleminin ardından soğutma çalışmaları yapılan apartmanda bulunan dairelerde bazı eşyalar kullanılmaz hale gelirken, yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmaması ise apartman sakinlerinin tesellisi oldu. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çerkezköy İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için soruşturma başlattı.