info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç Senarist Yapımcı Elçin Gürler`den Tekirdağ Belediyelerine Çağrı

Gelin gençleri tiyatro ile topluma kazandıralım

Bir dönem Tekirdağ Büyükşehir belediyesi kapsamında ünlü tiyatro oyuncularıyla Tekirdağ ve ilçe halkını tiyatro ile buluşturan ekip,yine muhteşem bir projeye imza attı. Aliya İzzetbegoviç’in hayatını anlatan bu tiyatro oyunu, tüm Türkiye’de ilgi odağı olmaya çalışırken, sürekli yeni tiyatro eserleri yazarak halkı milli ve geleneksel değerleri ile buluşturan genç senarist Elçin Gürler yine başarılı bir çalışmaya imza attı.

Tekirdağ halkını bu muhteşem tiyatro oyunu ile buluşturmak istediğini söyleyen Elçin Gürler,Tekirdağ Büyükşehir ve ilçe belediyelerine bu konuda bir çağrıda bulunarak,davet beklediklerini beyan ettiler. Elçin Gürler haber merkezimize yaptığı açıklamada; Türkiye'de İstanbul'dan Kayseri'ye kadar büyük ilgi gören, ışık tasarımından yönetmenliğine kadar usta isimlerin bir araya geldiği, ulusal olduğu kadar uluslarası da olan bu projeyi tarafınıza sunuyoruz.

Bilge Kral Aliya'yı geniş kitlelere duyurmak, Aliya'nın felsefesini özellikle gençlerimize anlatmak için her türlü desteklerinizi saygı ile kabul etmekteyiz.Bizleri bu anlamda onurlandıracağınızın inancıyla sizleri saygıyla selamlıyoruz. Sizlerde sahne almaktan mutluluk duyacağız” Dedi.

NOVA OYUN YAPIM KİMDİR, NELER YAPAR ?

Nova Oyun Yapım, başta tiyatro olmak üzere dramatik sanatlarda hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. Tiyatro sahnesinde kendine göre amaç edindiği konu ve konuları seyirciye amacıyla günümüz sorunlarına eğilmeyi tercih eder. İnsanlık var oldukça devam eden, şekil değiştirerek bir yenisi eklenen toplum sorunlarını en iyi yansıtan sanat dallarından başında tiyatro olduğuna inanır. Ancak sanata dar bir pencereden değil ucu bucağı belli olmayan bir alandan bakılmasını tercih eder. Bu sebeple Nova Oyun Yapım; sanatın çok sesliliğinden ilham alır. Küçük insanın hayatta tutunma çabasından güç alarak daha yeni ve özgün bir tiyatro için çabalamak ana gayesidir.

Sanatın birleştirici gücüne inanan Nova Oyun Yapım bir repertuar tiyatrosu olmayı hedeflemektedir. Nova Oyun Yapım, şimdiye kadar uyuşturucu satışının gençler üzerindeki etkilerini bir aile üzerinden anlatan Sardunya Çiçekleri, Türkçe’nin Osmanlı’dan bu yana değişimini iki kadın sanatçı ile traji-komik bir dille sahneye koyulmuş Takma Kirpikler, dünyanın en çok satan ikinci kitabı olan Küçük Prens gibi yapımları sahneye koymuştur.

Sardunya Çiçekleri, Takma Kirpikler, Aliya gibi yetişkin oyunları T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek görmeye hak kazanmıştır. Tiyatro oyunlarının yanında eğitime de önem veren Nova Oyun Yapım, bu sezon İleri Oyunculuk ve Yoga İle Oyunculuk Atölyeleri olan NovAtölye ile oyunculara yönelik eğitim çalışmalarına da başlayacaktır.

Kaynak : Murat Ürtekin