info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Haber Merkezimize Büyük Onur

Haber merkezimizin Trakya genel koordinatörü, köşe yazarı-muhabir Murat Ürtekin, İTÜ’DE Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirileceği maden mühendisliği araştırma uygulama binasının açılışına davet edildi.

Kalkınma bakanı Lütfi Elvan’ın açılışını yapacağı bu TAŞ BİNA” Türkiye’de bir ilk AR-GE merkezi olacak TÜRKİYE'DE BİR İLK OLAN İTÜ UYGULAMA VE EĞİTİM MERKEZİ ''TAŞ BİNA''NIN AÇILIŞI İstanbul Teknik Üniversitesi bir ilke imza atıyor ve eğitim ve uygulama merkezi “TAŞ Bina”nın açılışını yapıyor.

Bu konuda bir açıklama yapan İTÜMMK AR-GE adına davette bulunan Gökhan Bodur; “Özellikle son yıllardaki madencilik kazaları en çok biz Maden Mühendisliği bölümlerini ve madencileri üzmüştür. Madencilik riskli ve tecrübeye dayalı bir meslek dalıdır. Bu nedenle Amerika'da (Colorado School of Mine) ve Almanya'da (Freiburg University) maden fakültelerinin çoğunun uygulama merkezleri vardır. Bu eksikliği gidermek için 4.5 yıldır Sn. Prof. Dr. Orhan Kural hocamızın önderliğinde biz İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü olarak büyük bir mücadeleyle bir ilki başardık: Yıkılacak olan bir taş bina, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na değerli bir demirbaş olarak kazandırıldı. 7 yıldır boş olan bu bina tamamen elden geçirildi, yeşillendirilip ağaçlandırılarak, Türkiye'de Maden Mühendisliği'nin kurucusu değerli Prof. Dr. Cemal Gürer'in adına bir kütüphane ve Sn. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan adına açılacak derslik ile Türkiye'nin tüm Maden Mühendisliği bölümlerinin ve tüm derneklerin bir buluşma ve eğitim merkezi olarak hizmete açılacaktır. Açılış törenine mezunumuz Kalkınma Bakanı Sn. Lütfi Elvan ve Sarıyer Belediyesi yetkilileri de katılacaktır. Ayrıca değerli hocalarımız, emekli olduktan sonra uygulama merkezimizi sahipsiz bırakmayacak, onlarla beraber daha da geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu özel günümüzde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.”Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin