info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolulu Genç, Tayvan da bir reklam filminde oynayıp televizyon yıldızı oldu

Tekirdağlı 29 yaşındaki Rıfat Karlova okumak için gittiği Tayvan da şöhretin kapılarını aralayarak reklam ve şov dünyasının en iyileri arasına girmeyi başardı.

Türkiye de adının dahi duyulmadığı Karlova, Tayvan da en çok izlenen televizyonlarda şov programı yapıyor.
Tekirdağ ın Hayrabolu ilçesinde işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Uğur Rıfat Karlova, ilk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ da tamamladı. Tekirdağ da Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi nde okuyan Rıfat Karlova (26), ardından Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik Bölümü nü bitirdi. Üniversite eğitimi boyunca yazları rehberlik yapan Karlova, yeniden üniversite sınavına girerek Turizm Bakanlığı nda görevli bir arkadaşının tavsiyesi ile Çince öğretilen Sinoloji Bölümü ne kayıt yaptırdı. Karlova bu bölümü seçme nedenini şöyle anlatıyor: "Okulun internet sitesinde başarılı öğrenciler bursla Çin e gidebilir yazıyordu. Bu bursu kazanma umuduyla Sinoloji Bölümü ne gitmeye karar verdim. Bir taraftan tamirhanede çalışıyor, akşamları da sınava hazırlanıyordum. Kazanamazsam askere gidecektim, kazanırsam önümde başka bir kapı açılacaktı. Babam da okuma kararımı destekledi."
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Sinoloji (Çince) bölümünden 2006 yılında mezun olan Karlova, aynı yıl Tayvan Turizm Bakanlığı nın verdiği bursu kazanarak Tayvan da dil ve yüksek lisans yapma şansını elde etti. Tayvan daki ilk senesinde Ulusal Tayvan Normal Üniversitesinde 1 yıl Çince hazırlık okuyan Karlova, 2007 senesinden itibaren aynı okulun Siyaset Bilimi Bölümünde yüksek lisansına devam etti.
2006 senesinden bu yana Taiwan ve Çin televizyonlarında birçok yapıma oyuncu ya da konuk olarak katıldığını ifade eden Karlova, şov dünyasına da ilginç bir şekilde girmiş. Bir gün sokakta yürürken iki Tayvanlının kendisine "Bakar mısınız" dediğini söyleyen Karlova, "Bir reklam filminde rol alacak yabancı arıyorlarmış. Kaldırımda fotoğrafımı çekip onlardan haber beklememi söylediler. Hatta arkadaşların varsa onlara da haber ver, bir barı yabancılarla doldurmamız gerekiyor, dediler. Okula dönüp arkadaşlarıma haber verdim, onlar da kabul etti, bir Guatemalalı, Bir Türk, bir Naurulu arkadaşımla çekime gittik. Orada kalabalık bir sevinç anı yarattık. Reklam şu anda TV lerde gösteriliyor." dedi. Televizyon dünyasında şansız açılan Karlova ya Tayvan Devlet Televizyonu nun çekeceği ilk ulusal tarih belgeselinde rol teklif edildi. Karlova, 1800 lerin sonunda Tayvan a gelen, ülkede çok tanınan Batılı misyonerlerden Kanadalı George Leslie MacKay i canlandırdı. Wolsvagen, Beko, 3M, Gigabayt gibi markaların reklamlarında kamera karşısına geçen Karlıova, Tayvanlıların çektiği 17 Ağustos Depremi ni anlatan filmde de mühendis Abdullah olarak rol aldı. Halen Tayvan televizyonlarının en çok izlenen şov programlarından biri olan Halin s Show u sunan Karlova, buradaki performansı ile Tayvanlıların beğenisini topluyor. Zaman zaman Türkçe şarkılar söyleyen Karlova programda Türk yemekleri yapmayı da ihmal etmiyor.