info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hırsızlar Kovalamacanın Ardından Yakayı Ele Verdi

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasından kumaş çalarken görülen hırsızlar, 30 kilometre süren kovalamaca sonunda araçları ile bahçe duvarına çarpmaları sonucu yakayı ele verdi.

Araçta bulunan 3 kişiden 2'si polis ekiplerince yakalandı. 
 
Olay, Tekirdağ'ın Ergene ilçesine bağlı Misinli Mahallesi bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasının depo girişinde meydana geldi. İddiaya göre, tekstil fabrikasının deposunda bulunan kumaş topları plakasız araca yüklerken gören güvenlik görevlileri hemen Ergene Merkez Jandarma Karakolu'na haber verdi. Fark edilen 3 kişi Çorlu istikametine kaçınca Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yola barikat kurdu. Şahısların, Çorlu girişinde kontrol noktasından hızla geçip kaçmaya devam etmesi üzerine polisler ile kilometrelerce kovalamaca yaşandı. Takip sırasında şahıslar çaldıkları kumaş toplarını kendilerini takip eden polis aracının önüne attı. İstanbul istikametine giden araç daha sonra köy yollarına dönünce yakın takip başladı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş ekiplerinin takibi, Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Türkmenli Mahallesi'nde son buldu. Kullandıkları araçla bir evin bahçe duvarına çarpan şüpheliler daha sonra aracı terk ederek koşarak kaçmaya başladı.
 
KÖYÜN ADINI BİLEMEYİNCE YAKAYI ELE VERDİ
 
Sokak aralarında izlerini kaybettiren şüpheliler polislere zor anlar yaşattı. Bir evin bahçesinde bulunan tuvaletine saklanan kişiyi gören ev sahibi polis ekiplerine haber verdi. Evin tuvaletinde gizlenmiş olarak bulunan Metin S. köye 2 gün önce misafir olarak geldiğini söylese de köyün adını soran polis ekiplerine cevap veremeyince yakayı ele verdi.
 
Köyü terk edip araziye kaçan zanlıları köylülerin ihbar etmesi üzerine araştırmalarını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, köy merasında çalıların arasına gizlenmiş olan Neşat S.'yi de yakaladı. Bahçe duvarına çarptıktan sonra terk edilen aracın İstanbul'dan kiralandığını ve hırsızlık amaçlı kullanıldığını tespit eden ekipler, plakaları araçta yaptıkları incelemelerde koltuk altında gizlenmiş olarak buldu. Çalınan kumaşlar ise yollardan toplanarak fabrika yetkililerine teslim edilirken, adının Okan A. olduğu öğrenilen şüphelinin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.