info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İklim değişikliği ve kuraklık Karikatür sergisi Açılacak

TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen bir yarışma sonucu seçici kurul tarafından seçilen Karikatürler sergilenecektir

Düzenleyenler:

Namık Kemal Universitesi;

TEMA Tekirdağ Gönüllü temsilciliği)

Karikatürcüler Derneği,

TEMA Vakfı ve Cartoon Yayıncılık tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen bir yarışma sonucu seçici kurul tarafından seçilen Karikatürler sergilenecektir.

2009 yılı yarışma konusu : GIDA GÜVENLİĞİ

Tarih: 15 Aralık 2009 Salı Saat:13.30

Yer: NKU Rektörlük Fuaye alanı

Amaç Ekolojik tehlikelere ve bunların yaratacağı sonuçlara karikatürlerle dikkat çekmek ve insanları bu konularda düşünmeye yönlendirerek toplumda tutum ve davranış değişikliği oluşmasını sağlamak. Bu sergide sergilenen karikatürler Düzenlenen yarışma sonucu belirlenmiştir.

Yarışmada Doğa ve İnsan genel teması çerçevesinde her yıl farklı bir konu belirlenmektedir.

2007 yılında başlayan yarışmada yıllara göre 2007 yılı konusu: Küresel İklim Değişikliği ve Dünyamız 2008 yılı konusu: Kuraklık ve Su,2009 yılı konusu: Gıda Güvenliği olmuştur. Yarışmada her ay yarışma jürisi tarafından seçilen 3 karikatür dereye girmektedir. Karikatürleri dereceye giren her karikatüristler adına TEMA Vakfı Tekirdağ Hatıra Ormanında 20 fidan dikilmekte ve kendilerine sertifika gönderilmektedir.

Gelecek yıllarda başka çevre konularında yarışma devam ettirilecektir.

Yarışma Jurisi;Muhittin KÖROĞLU ? Türkiye (Cartoon Yayıncılık),Akdağ SAYDUT ? Türkiye ,Rahim Baghale ASGHARİ ? İran,Alessandro GATTO ? İtalya,Raed KHALIL ? Suriye,Borislav STANKOVIC- Sırbistan,Celal ERGÜN - TEMA Vakfı ]