info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Tekirdağ Şube Başkanı Mine Engin Tekay, Birer Birer Öldürülüyoruz, Bugün Sıra Kimde

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Tekirdağ Şube Başkanı Mine Engin Tekay, Birer Birer Öldürülüyoruz, Bugün Sıra Kimde

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kurucusu Gülsüm Kav, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İpek Yelken Altıntaş ve öğretim üyesi-yazar Mine Engin Tekay’ın organize ettiği,“Farkındalık ve algı yaratmak” amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşmacılar son yılların en büyük sorunlarından biri haline gelen kadın cinayetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. 
 
 
Açılış konuşmasını yapan Yazar Mine Engin Tekay; Sevgili Dostlar, Sizleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Tekirdağ yapılanması adına direnç ve umutla selamlarım. Üzülmekten daha fazlasını yapmak için geldiniz. İyi ki geldiniz. Çünkü bizler, öldürülüyoruz. Sırayla, teker teker, acımasızca… En büyük tehdit, sevdiğimiz erkeklerden geliyor. Ve soruyoruz birbirimize endişeyle : Bugün sıradaki kim? 2014’te erkek terörüne kurban verdiğimiz kadın kardeşlerimizin sayısı 294’tür.2015’te bugüne kadar 100 kadın kardeşimizi daha yitirdik. Salondaki koltuklara fotoğraflarını bıraktık. Çünkü onlar, korunabilselerdi eğer; belki bugün bizlerle olacak, sizlerle aynı koltuklara oturacak, yarına umutla bakabileceklerdi. Ellerinde kadın kanı olanları affetmiyoruz. Kadın katillerine iyi hal indirimi ve haksız tahrik indirimi uygulayanları affetmiyoruz. O katillere bu cesareti verenleri, sırtlarını sıvazlayanları, haklı bulanları affetmiyoruz! Kadın cinayetleri, bir insanlık suçudur. Kadın katillerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz.
 
 
Yetkililere sesleniyoruz: Daha kaç ölü kadın gereklidir ceza ve yaptırımların hayata geçirilebilmesi için? Bizler, sesimiz duyulana kadar, somut bir çözüm alana kadar, kadın kardeşlerimiz yaşayabilsin diye, mücadeleye devam edeceğiz. Platformun Tekirdağ yapılanması olarak yanımızda duranlara, bizlere destek verenlere, değerli katılımcılara ve burada olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çünkü sizler olmasanız biz, bir değil; bin eksiğiz, biliyoruz. Varlığından, mücadelesinden ve başardıklarından onur duyduğumuz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav’ı; yanı başımızda olan, desteğini ve dostluğunu hep hissettiğimiz Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülferah Güral’ı ve platformumuzun da gönüllüsü olan, Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat İpek Yelken Altıntaş’ı huzurlarınıza davet ediyorum.”Dedi.
 
 
GÜRAL: “ORTAK PAYDAMIZ KADIN OLMAK”
Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, belediye çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirerek hem etkinliklerde hem de belediye bünyesinde kadına verdikleri önemin altını çizdi. Güral, “Kadın cinayetlerinin bir kırıma dönüştüğü ve adeta kadın katillerinin övüldüğü, indirimlerden yararlandığı bir dönemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Süleymanpaşa’da bir şubesi olduğunu belirtmek isterim. Üyesi olduğum bu platformda kadın arkadaşlarımla, kadın arkadaşlarım adına, kadınlar yaşasın diye çalışmak bana gurur veriyor. Yaşımız, eğitimimiz, mesleğimiz ne olursa olsun ortak paydamız kadın olmak. Toplumun yüzde 50’sini oluşturan biz kadınlar, varlığımızın ve gücümüzün farkına varmak durumundayız. Sorunlarımızı biliyorsak çözümlerini de bilmek zorundayız. ‘Anlamak birleşmektir.’ der Yunus Emre. İşte tam bu noktada birbirimizi anlamalı ve birleşmeliyiz.” Dedi.
Ardından söz alan Kadın cinayetlerini durduracağız platformu kurucusu Gülsüm Kav,kadınların artık sahipsiz olmadığını,hukuki olarak haklarının bilincinde olduğunu,platform üyeleri olarak,tüm kadınların yanında ve destekçisi olduklarını belirttiler.
 
 
Tekirdağ barosu kadın hakları komisyonu başkanı ve platform üyesi Avukat İpek Yelken Altıntaş da kadınların hukuken yaşadıkları sıkıntıyı ve hukuki anlamda kadınların hakları hakkında bilgilenndirme konuşması yaparken,cinsel istismar ile ilgili yargı hikayelerini anlatırken,salonda bazı kişilerin gözleri doldu.Panel,konuşmacılara çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
 
Kaynak : Murat Ürtekin