info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kamu hizmeti verilişinde anlayış değişikliği oldu

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Vatandaş odaklı hizmet anlayışına yönelme söz konusu dedi.

Vali Kemelek, "Belediyelerde vatandaşlarımız telefonla da bazı hizmetlerden faydalanabiliyorlar. Bu e-devlet uygulamasında kamu kurum ve kuruluşları kendilerini hazırladıkları zaman bilgisayar üzerinden bu hizmetleri alabileceklerdir. Dolayısıyla vatandaş odaklı hizmete doğru bir gidiş var. Bu gidişin gerisinde kalamayız. Aksi halde tasnif dışı kalacağız. Yani dışlanacağız"

Geleneksel kamu hizmeti anlayışının değişmesi ve yeni kamu hizmeti anlayışına uyum sağlanması amacıyla KAV(Kamu Araştırmaları Vakfı) tarafından İl Özel İdaresi Danışmanlık Programı çerçevesinde eğitim semineri verildi

Seminerin açılışında konuşan ve vakfın çalışmalarına değinen KAV Başkanı ve Sayıştay Üyesi Ali Hikmet Tuncer konuşmasında; "Kamu Araştırmaları Vakfı olarak yaptığımız çalışmalar çağdaş yönetim, Avrupa Birliği entegrasyonu konusunda istenen ölçülere ulaşmanın bir göstergesi. Yöneticilerimizde bu vizyon olmazsa olmaz şarttır. Burada faydamız olabilirse, bir ışık olabilirsek çok mutlu olacağız. Bu çerçevede 20 ilde çalışmalar yapıyoruz. Samsun ve Trabzon da bu çalışmaları ikinci defa yaptık. Vakfımız adı üstünde kamu hizmetleri ile ilgili araştırmalar yapma ve bunları uygulamaya koyma konusunda oldukça önemli mesafeler kat etmiş bir sivil toplum örgütüdür. "dedi.

VALİ KEMELEK

Vatandaş odaklı hizmet anlayışına geçilmesinin gerekliliğini vurgulayan, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek de yaptığı konuşmasında; son yıllarda kamu hizmetinin veriliş şeklinde anlayış değişikliği oldu. Vatandaş odaklı hizmet anlayışına yönelme söz konusu. 1992 yılında Kaymakam adaylığı döneminde İngiltere ye gitme fırsatımız oldu. Orada Belediyeden hizmet alma durumumuz olmuştu. Orada ilkokulda yüzme dersi zorunlu ders. Çocuğunuz ilkokula gidiyorsa yüzme dersi almak zorunda. Bizim çocuğumuzda ilkokul 2. Sınıftaydı. Yüzme hizmeti almak için Belediyeye gitmemiz gerekti. Hizmeti almak için görevli memuru bularak, ücretini yatırmanız gerekiyor. Bizim şansımıza da görevli memur o gün izinliymiş. Biz ne zaman gelmemiz gerektiğini sorduk. Oradaki görevli bize gelmemiz gerekmediğini, isim ve telefon bilgilerini bırakmamızın yeteli olduğunu ve bize geri dönüş yapılacağını söyledi. Daha sonra bizi telefonla aradılar ve bize sunulacak hizmetin hazır olduğunu, istediğimiz zaman faydalanabileceğimizi söylediler.

Bunlar Türkiye ye yeni yeni geliyor. Türkiye de vatandaş odaklı, kamu kurumuna dahi gitmeden hizmet alma anlayışı yeni başladı. Belediyelerde vatandaşlarımız telefonla da bazı hizmetlerden faydalanabiliyorlar. Bu e-devlet uygulamasında kamu kurum ve kuruluşları kendilerini hazırladıkları zaman bilgisayar üzerinden bu hizmetleri alabileceklerdir. Dolayısıyla vatandaş odaklı hizmete doğru bir gidiş var. Bu gidişin gerisinde kalamayız. Aksi halde tasnif dışı kalacağız. Yani dışlanacağız. Memursak memurluk yapamayacağız. Yöneticiysek yöneticilik yapamayacağız. Bu amaçla bu eğitim programının faydalı olacağını düşündük" dedi.