info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaymakam Demirayak Soruşturma Açacak mı?

Muratlı Yeşilsırt mahalle muhtarı, seçim öncesi devasa poster yaptırıp, " yalnız yürümeyeceksin başkanım " yazdırmış, seçimden sonra da, " nerede kalmıştık " Diye devasa poster astırmıştı. (ikinci poster hala duruyor)

Bu muhtarın, bir daire başkanının imza toplayarak Albayrak'ın tekrar aday olması için imzaların genel merkeze gönderilmesinde ilk imza atanlardan olduğu konuşuluyor. Muhtarların popüler olmasının ardından, maaşları arttırılmış, silah taşıma hakkı verilmiş, İçişleri Bakanlığı bünyesinde resmi bir ayrıcalık kazanmışlardı. Kamu hizmeti yapan, her partiden vatandaşın yaşadığı ve eşit hizmet zorunluluğu olan bir muhtarın, bir siyasi parti adayına aleni propaganda taraftarlığı yapmasının etik ve yasaya uygun olup olmadığı tartışılıyor.

Muhtarın yapmış olduğu bu davranışlar nedeniyle, tek aday olarak girdiği mahalle seçiminde,halkın bu tepkisini, oy pusulasına çarpı atarak gösterdiği söyleniyor. Seçim sonrası Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanının ilk Ramazan iftar programlarından birini, ilçelerden önce bu mahallede gerçekleştirmesi de kafaları karıştırdı.

Vatandaşa eşit oranda hizmet etmesi gereken ve yarı resmi kurum temsilcisi olan bir muhtarın, taraf belirterek propaganda yapmasının etik veya yasal olup olmadığı ve bu konuda Muratlı Kaymakamı Altan Demirayak'ın bir soruşturma başlatıp başlatmayacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak : Murat Ürtekin