info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Krize yeni önlem

Uluslar arası ekonomik krizin Türkiye deki olumsuz etkilerini azaltmayı planlayan "Kriz Varsa çare de var" kampanyası Tekirdağ Ticaret Odası Başkanı Mustafa Yurdanur tarafından tanıtıldı.

Bu kampanyanın Türkiye de iç pazarı canlandırmaya yönelikolduğunu kaydeden Yurdanur projeyle tüketiciyi harekete geçirerek ülke ekonomisini kalkındırmanın amaçlandığını söyledi.
Uluslar arası ekonomik krizin Türkiye ye olumsuz etkilerini minimize etmeyi hedefleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nin Hak-iş, Türk-iş, Tesk, Tisk, Kamusen, Tim, Tüsiad ve Müsiad ekonomiyi atağa kaldırmak amacı ile "Kriz Varsa çare de var" adlı bir kampanya başlattığını kaydeden Yurdanur, "Bu kampanya Türkiye de iç pazarı canlandırmaya yönelik, tüketiciyi harekete geçirerek ülke ekonomisini kalkındıracak önemli bir sosyal projedir. Kampanyanın amacı çok önemli bir iç pazar büyüklüğüne sahip ülkemizin insanların erteleme eğiliminde oldukları tüketimlerini öne çekerek ülke ekonomisini hızlandırmaktır. İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde işsizliğin arttığını, üretimin azaldığını, kapasite kullanım oranlarının hızla düştüğünü görmekteyiz. İş dünyasının temsilcileri olarak bizler bu krizden en hafif etkilerle kurtulmak için işbirliği anlayışıyla işçi, işveren, esnaf ve memur el ele vererek uzun soluklu bir kampanyayı başlatmış olduk." dedi.
Bu proje ile ilk etapta 5 hafta boyunca tüketiciye yönelik "eve kapanma pazara çık", işverene yönelik "Gücüne İnan", işçiye yönelik "Kimse işini kaybetmesin", hükümete yönelik "Güven ve İstikrar" ve "Biri varsa hepsi var" başlıkları altında kampanyaların sürdürüleceğini aktaran Yurdanur, "İnsanlarımıza harcamalarını azaltmadan sürdürmelerini söyleyeceğiz. Bilinçli tüketim toplumu yaratacağız. Ülkemizin krizden çıkış çabalarına katkıda bulunabileceğimizi düşünüyoruz. Yine çıkış yolları için alternatifler üretmeye devam edeceğiz. Herkesi de bize katılmaya davet ediyoruz." dedi.
Bu projenin tabana yayılması ve her kesimden ve her platformdan destek görmesi son derece önemli olduğunu kaydeden Yurdanur "Bu kampanya herkese açıktır. Siz değerli basın mensuplarımızdan da önemli destekler bekliyoruz. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Bu zincirleme bir reaksiyondur, gemi batarsa herkes batar. Üretim-Tüketim-İstihdam birbirine bağlı ayrılmaz bir bütündür. Tüm dünyada tüketim düşmektedir. Ülkemiz yurtiçinde olduğu gibi yabancı ülkeler içinde dinamik ve üretimi güçlü bir pazara sahiptir. Bu açıdan baktığımızda bizlerin kriz karşısında daha dirençli durduğumuzu ve dersler çıkardığımızı söyleyebiliriz. Yine üstüne basarak söylüyoruz ki "Kriz varsa çare de var." Ayağa kalkmak ve kriz karşısında dirençli durmak için tek vücut olarak ortaklaşa çalışacağız. Bizler bu kampanyanın sonuna kadar arkasındayız ve uygulaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Siz değerli basın mensuplarının da bu kampanya için gereken önemi göstererek hem kampanyanın tanıtılması hem de topyekun uygulaması sırasında işbirliği yaparak bizlere yardımcı olacağınıza inanıyoruz. Bu vesile ile kampanya boyunca bizlere vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarıma sunuyorum." dedi.