info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Marmara Gazeteciler Federasyonu Kırklareli’nde Toplandı

Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi Toplantısı, geniş katılımlı bir etkinlikle Kırklareli’nde yapıldı.

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran ve Edirne Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Sarılarlı'nın hoş geldiniz konuşmasının ardından toplantının açılışında konuşan Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun örgütlenme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. 
 
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 5 federasyonun resmi olarak kurulduğunu, 2 bölgesel federasyon ile ihtisas dernekleri federasyonunun da kurulma aşamasında olduğunu bildiren Nuri Kolaylı; "Konfederasyonlaşma sürecimiz büyük bir katılımla gerçekleşiyor. Türk basınında yeni bir örgütlenme ve dayanışma dönemi başlamanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.
 
Daha sonra, kuruluş çalışmalarını tamamlayan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Turgut Özdemir,  Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şevket Karahan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Selci,  bölgelerindeki faaliyetler hakkında bilgi verdiler. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği Başkanı Kenan Macit de, Kurucu Genel Başkanlığını yürüttüğü İhtisas Dernekleri Federasyonundaki yapılanmayı anlattı.
 
Gazeteciler Bölgeyi Gezdi
 
Kırklareli’ne bağlı İğneada’da gerçekleştirilen Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi toplantısının ardından Kırklareli ve bölgesine bir tur düzenlendi. Kırklareli Valiliği ev sahipliğinde ve Kırklareli ile Edirne Gazeteciler Cemiyeti katkıları düzenlenen programın ardından gazeteciler Türkiye’nin 104 numaralı sınır taşını yerinde gördüler. Türkiye ile Bulgaristan sınırının en uç noktasını gezen gazeteciler, sınırı ayıran Rezovo deresinden karşı tarafta birkaç metre uzaklıkta bulunan Bulgaristan vatandaşlarına el salladılar.  İğneada, Demirköy, Fatih Dökümhanesi, Longos ormanları, Kıyıkay ve Aya Nikola Manastırını ziyaret ettiler. 
 
Kırklareli Valiliği, Kırklareli ve Edirne Gazeteciler Cemiyetlerinin organizasyonunda gün boyu güzel anılarla gezi yapan gazeteciler bölgedeki pek çok yeri gezme fırsatı buldular.