info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mehmet Akif Ersoy Malkara’da Anıldı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Mehmet Akif Ersoy, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü etkinlikleri çerçevesinde Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan program ile kutlandı.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programına Kaymakam Mahmut Halal, Garnizon komutanlığı adına Bnb. Saim Tabak, Malkara Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kadir Ertürk, İlçe Jandarma Komutanı Sedat Akbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü, Resmi Kurum ve Kuruluş Müdürleri, CHP Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul ve Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın devamında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Ünlü gününün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Mehmet Akif, Türkçe'ye uygun olmayan, kullanılması oldukça zor olan aruz ölçüsünü Türkçe'nin önünde diz çöktüren, aruz ölçüsünü sokaktaki adamın konuşmasıyla kullanılabilir hale getiren büyük bir şairdir. Bu yönüyle Akif, Ali Şiir Nevai’nin, Fuzuli’nin yanında yerini almış büyük bir şairdir. Onun şirinde yetim çocuklar pehlivanlar askerler yurdunu kaybetme tehlikesiyle karşılayan büyük bir millet konuşur. Mehmet Akif Ersoy sadece büyük bir şair değil, aynı zaman da kendini milletin, vatanın, istiklal ve istikbal mücadelesine adamış bir dava adamı, önemli bir şahsiyettir. Gazeteci olmuş, yazar olmuş, mütercim olmuş, vaiz olmuş, şair olmuş, elinden gelen her işi millet yolunda kullanmıştır. Dostlarına sadakat ve vefa göstermiş sağlam kafa ve sağlam vücuda sahip bir sporcu olmuş, ne yaptıysa en iyisini yapmaya çalışmıştır. Bugün hepimize düşen en büyük görev İstiklal Marşımızda anlamını bulan mücadelenin bilincine vararak ecdadının emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak, milli birliğimizi korumak ve cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşının kabul edilişinin yıl dönümünde tarihin her döneminde olduğu gibi yurdumuza alçakları uğratmak için göğüslerini siper eden bütün şehitlerimizi kahramanlarımızı ve mili şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükranla anıyor. Allah'tan rahmet diliyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un söylediği gibi Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyor" şeklinde konuştu.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un kişiliği anlatıldı. Programın devamında ise yine Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı'nın oratoryosu yapıldı. Ardından ise Yemen Türküsü söylenip, Akif İstiklal Marşını yazıyor isimli dramatizasyon çalışması gösterime sunuldu. 
 
Programın sonunda ise İlk Orta ve Liseler arasında İstiklal Marşı okuma yarışmaya giren öğrencilere ödülleri verildi.