info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Meslek Liselerinin Sorunları Konuşuldu

Tekirdağ ın Çerkezköy ilçesinde düzenlenen toplantıda meslek liselerinin sorunları masaya yatırıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesi üyelerince düzenlenen toplantıda meslek liselerinin müdürleri ile bir araya geldi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde düzenlenen toplantıda meslek liselerinin sorunları masaya yatırıldı.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 8. Meslek Komitesi üyelerince düzenlenen toplantıda meslek liselerinin müdürleri ile bir araya geldi. 
Meslek liselerindeki sorunları karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunarak çözmek amacıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan 8. Meslek Komitesi Başkanı Sabahaddin Önal; “Bu toplantıda Çerkezköy ekonomisi ve eğitimi için yapabileceklerimizi görüşmeyi amaçladık” dedi. Bir diğer Komite Üyesi ve aynı zamanda Meclis Başkanı olan Taha Ülker ise; “Amacımız Meslek Liseleri ile karşılıklı olarak birbirimizden neler beklediğimizi öğrenmekti. Umarım toplantı bu bağlamda verimli olur” dedi.
Komite Üyesi Gürel Kızılto, fark oluşturmak adına bu yola çıktıklarını belirterek, bu oluşuma adım atmalarının çok önemli olduğunu, farklı bir yönetim anlayışı ile, ÇTSO’da fark oluşturmak adına bu yola çıktıklarını söyledi.
Toplantının ana gündem maddesini ise Meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler için karşılıklı fikir alışverişi ile piyasaya yetkin öğrenci nasıl yetiştirilir?' sorusu oluşturdu. 
Başkan Önal; “Bu adım, bölge için de örnek bir çalışma olacaktır çünkü sektörde kalifiye eleman sorunu yaşanıyor. Üretim sektöründe meslek liselerinden mezun olan arkadaşlar iş bulabiliyorlar ancak işe başladıkları zaman da eğitim alma ihtiyacı duyuyorlar. Bu durum da işveren için ayrı bir maliyet ve zaman kaybına neden oluyor” şeklinde konuştu.
Okulların değişen teknolojiye ayak uydurmaları gerektiğini vurgulayan Önal; Türkiye Sanayisinin son 10 yılda ciddi aşama kaydettiğini ifade etti.
Sektörde kullanılan makineler için, donanımlı çalışanlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Önal, ""Okullara tavsiyem CNC, AutoCad gibi yaygın kullanılan programlar konusunda öğrencileri eğitmeleri yönündedir. Bu programları bilen öğrencilerin, mezun olduktan sonra işsiz kalma durumları daha da azalıyor. Bu bağlamda okulların da şartlarını görüşüp, mümkün olan noktada buluşmak isteriz. Okullara gerekli olan makine, teçhizat ve sınıf ihtiyacını karşılamak için elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya 8. Meslek Komitesi Başkanı Sabahaddin Önal, Başkan Yardımcısı Ayhan Atasoy, Komite Üyeleri Gürel Kızılto, Taha Ülker, Murat Bakıral, Sinan Sifil İle Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Müdür BaşYardımcısı Fahri Candaş, Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Yaşar Doğan, Kızılpınar Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Üzgün katıldı. 
Toplantıya, diğer meslek gruplarının da çağrılarak, daha kapsamlı bir toplantı yapılmak üzere son verildi.
 
Toplantının verimli geçtiğini ve başarılı bir fikir olduğunu ifade eden katılımcılar, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ettiler.