info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da Çanakkale Şehitleri Anısına Mevlid Okutuldu

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Arzulu Köyü’nde Çanakkale Şehitleri anısına Mevlid-i Şerif okutuldu. Programda tüm köye pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.

Köy camisinde düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Programı düzenleyen Arzulu Köyü Muhtarı Veli Baştürk, "Çanakkale'de bir asır önce 253 bin kahraman Türk genci, torunlarının özgürce vatan topraklarında yaşaması için canlarını seve seve bu vatan için feda etti. Allah hepsinin mekanını cennet etsin. Arzulu köylüleri olarak dedelerimize minnettarız. Şehit olan dedelerimizin ruhu için mevlit okutarak minnettarlığımızı göstermek istedik. Hepsinden Allah razı olsun. Dedelerimizin anısını yaşatmak için ne yapsak azdır. Çanakkale Savaşları'nda en çok şehidi veren vilayetlerden biri olan Tekirdağ'da bu tip etkinlikleri gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Muhtarlık yaptığı 5 yıllık süre içinde her sene etkinliği tekrarladığını anlatan Baştürk, "Bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmayarak katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi. Etkinliğe katılan misafirler ise, düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen yetkililere teşekkür etti. 
 
Öte yandan etkinlikte, bin adet pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.