info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`lı Filografi Sanatçısı Mecmettin Balcan, Sanatımıza Bursa Sahip Çıkıyor, Tekirdağ Sahip Çıkmıyor

Muratlı`da ikamet eden Necmettin Balcan isimli filografi sanatçısı,çivi ve tel ile mucizeler yaratıyor.Yaptığı Türk bayrağını gösteren Balcan, " bu yaptığımız sanat aslında çivi ve telin bir nevi aşkıdır.Bu sanatı eşim benden daha ağırlıklı yapmaktadır. Benden daha ustadır. Beraber elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz."

Belirli ürün sayısına ulaştığımızda sergi açmayı istiyoruz ama sergi konusunda yeterli desteği bulamıyoruz.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN SERGİ AÇMA TEKLİFİ GELDİ AMA BİZ ÖZELLİKLE MURATLI VE BÜYÜKŞEHİRDE OLANAK VERİLİRSE SERGİ AÇMAK, KENDİ ŞEHRİMİZDE BU SANATIN DUYULMASINI SAĞLAMAK İSTİYORUZ. NE MURATLI'DAN NE DE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN BU KONUDA BİZE BİR DESTEK VERİLMEDİ.

GEÇTİĞİMİZ YIL FESTİVALDE EKREM EŞKİNAT BIRAKIN DESTEĞİ, YAĞMUR NEDENİYLE YAPAMADIĞIMIZ SERGİLEMEYİ,YER PARASI ÖDEDİĞİMİZ HALDE UZATMADI VE MAĞDUR ETTİ. BİZ DIŞARIDAN GELEN KİŞİLER OLSAYDIK, ÇUVALLA PARA ALIRDIK AMA MURATLI'LI OLDUĞUMUZ İÇİN DESTEK VEREN OLMADI. MURATLI'DAN VE BÜYÜKŞEHİRDEN GÖRMEDİĞİMİZ DESTEĞİ,SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNDEN UMARIM GÖRÜRÜZ.

Biz bu filografi sanatını sabır ve uzun zaman içerisinde yapıyoruz. Çivilerin tek tek çakılması,tellerin üç kat tek tek işlenmesi büyük bir emek ve özveri istiyor. Çivi ile telin aşkı dediğimiz uyumu neticesinde, unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan olan filografi sanatını yaşatmak istiyoruz. Fakat bu özveriye değer veren yerel yönetim maalesef yok.

AVRUPA ÜLKELERİNDE OLSAK, HANGİ ÜLKE OLURSA OLSUN, BİZZAT TÜM ORGANİZASYONU KENDİLERİ YAPARDI.BİZ DE AVRUPA'DA YAŞIYORUZ AMA SADECE İSİM OLARAK YAŞIYORUZ.

" Ben ve eşim, bu sanatı yaşatmak ve tanıtmak adına, sergi açılması konusunda yardım edilmesi, sergi için davet gelmesi, sergiye davet edilecek kişiler konusunda yardımcı olunması için, Tekirdağ Büyükşehir belediyesinden, Muratlı belediyesinden, Süleymanpaşa belediyesinden, Çorlu belediyesinden hatta Tekirdağ Namık Kemal üniversitesinden davet ve destek bekliyoruz. Hatta Namık Kemal Üniversitesinin güzel sanatlar bölümünde öğrencilere bu sanatı da tanıtabiliriz. Belediyelerin yanı sıra, Valilik ve Kaymakamlıklardan da destek bekliyoruz " Dedi.

Bir çay ocağına asmış olduğu Türk bayrağı motifli Filografi eserini gösteren Necmettin Balcan,yetkililerden bu sanatın tanıtılması için destek bekliyor. 

Kaynak : Murat Ürtekin