info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Mobil Tanıtım Araçları Yeniden Türkiye Yollarında

2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde çocuklarımıza tabiat sevgisi aşılamak, halkımızı ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek gayesiyle 81 ili gezen 5 adet “Ormancılık Faaliyetleri Tanıtım Tırları” yeniden yollara çıkıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan hem Bakanlık faaliyetlerinin tanıtılacağı hem de orman, su ve tabiat alanında halkı bilinçlendirici çalışmaların yürütüleceği “Ormancılık Faaliyetleri Tanıtım Tırları” bu ay yollara yeniden çıkıyor. Son 14 yılda ülke genelinde dev barajlar ve sulama tesisleri inşa eden, bütün illerimizde şehir ormanları ve bal ormanları kuran, köylerden büyük şehirlere varana dek her bir yere yaptığı yatırımlarla imzasını atan Bakanlık, yaptığı çalışmaları bu mobil tanıtım araçlarıyla vatandaşlarımıza anlatacak.

Araç içindeki LED ekranlarda tanıtım filmleri ile tanıtıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştirecek olan Bakanlık, ayrıca araçlarda ve araçların ziyaret ettiği illerdeki okullarda tiyatro gösterileri ile çocuklarımızı hem eğlendirecek hem de eğitecek. Özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması ve tabii değerlerimize sahip çıkılması gibi hususlara dikkati çekecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı araçları ziyaret eden vatandaşlara çeşitli kitap ve broşürler dağıtarak tabiat konusunda bilinç oluşturma gayreti gösterecek.

“Ormancılık Faaliyetleri Tanıtım Tırı” 22-23 Aralık 2016 tarihlerinde TEKİRDAĞ TUĞLALI PARK ta olacaktır. 

Tır Organizasyonunun açılışı 22 Aralık Saat 11:00 dir.

Kaynak : Murat Ürtekin