info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sağlamtaş Derin Çatak Şehitleri Anıldı

Malkara ilçesine bağlı Sağlamtaş Beldesi Derin Çatak mevkiinde 16 Kasım 1922’de Bulgarlar ve Yunanlılar tarafından şehit edilen 14 kişi için anma programı düzenlendi.

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Derin Çatak Şehitleri Anma Programı’na; Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, İl Müftüsü Mahmut Gürler, İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Tekirdağ Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Sağlamtaş Belediye Başkanı Ahmet Bedel, Kozyörük Belediye Başkanı H. Basri Yay, Balabancık Belediye Başkanı Şaban Sayılır, Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, Tekirdağ Köy Koop Başkanı Ramazan Demirkıran, Tekirdağ Koyun – Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Cemalettin Toluca, Ak Parti İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, CHP İlçe Başkanı İsmail Uzun, CHP Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, MHP İl Genel Meclis üyesi Şinasi Koltuk, Sağlamtaşlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Güven ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tekirdağ Şehitlerini Koruma ve Düzenleme Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Sezer, Malkara Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Fethi Özver, Malkara SYDV Mütevelli Heyet üyesi İş adamı Ahmet Arslan, Çevre Köy Muhtarları ile belde halkı katıldı.
 
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ  RESİM SERGİSİ BEĞENİ TOPLADI
 
Sağlamtaş Belediyesi önünde Mehteran gösterisi ile başlayan program şehitlikte yapılan anma töreni ile devam etti. Tekirdağ Şehitlerini Koruma Derneği’nden Mehmet Sezer yaptığı konuşmada; Balkan savaşlarında şehit edilen Türklerin anısına Şarköy Yukarı Kılıçlar köyünde de şehitlik açıldığını belirtti. Vatanımızı, Bayrağımızı, Dinimizi ayaklar altında çiğnetmeyeceğiz” dedi. Sağlamtaş Belediye Başkanı Ahmet Bedel de konuşmasında kasabanın tarihçesine vurgu yaptı. Sağlamtaşlılar Dayanışma Derneği Başkanı Recep Güven de, etkinliğe destek veren Belediye Başkanı Ahmet Bedel ve Yardımsever iş adamı Ahmet Orta’ya teşekkür etti. Program çerçevesinde, Belediye çay bahçesinde gazeteci Ersin Bilmeç’in hazırladığı “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ” konulu resim sergisi büyük beğeni topladı. Şehitler için Sağlamtaş Merkez Camii’nde Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürler, Malkara İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı ve din adamlarının katılımlarıyla mevlid-i şerif okundu.