info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Belediyesi`nden Skandal

Dernekleri çıkardılar, düğün salonuna çevirdiler

Geçtiğimiz günlerde TÜMKASDER (Tüm Kastamonulular Derneği) başkanının dernek binası isyanı sosyal medyaya bomba gibi düşmüştü.TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy,belediyenin kendilerini Muratlı caddesinde bulunan derneklerin bulunduğu yerden çıkardığını, çifte standart uyguladığını, dernek yerinden çıkardıkları halde, Tekirdağ'da göç alan il dernekleri içinde onbinlerce oy potansiyeline sahip olduklarını, buna rağmen birçok boş yer olmasına rağmen kendilerini bu derneklerin bulunduğu yerden çıkaran belediye başkanlarına seçimde cevap vereceklerini söylemişti.

Bu derneklerin neden tahliye edildiği nihayet ortaya çıktı.Tek Tekirdağ derneği olan Tekirdağlılar derneğini tahliye eden, Edebiyat, kültür, sanat derneğine bir yer vermediği için kapatılmasına neden olan Süleymanpaşa belediyesi, derneklere tahsis edilen yerde düğün, nişan etkinliği yapıyor.

Tahliye edilen dernekler ve dernek alanındaki vatandaşlar şu soruları soruyor;

1-Dernekler neye göre tahliye edildi?

2-Derneklere ayrılmış yerde,düğün,nişan organizasyon yapma yetkisi ve iznini kim verdi?

3-Bu izni başkan Ekrem Eşkinat mı verdi,ondan habersiz mi yapıldı?

4-Emniyet,Kaymakamlık v.b gibi resmi yerlerden burada nişan-düğün organizasyonu için izin alındı mı?

5-HAYAL ADASI adıyla sözde kadınların el işi ve becerilerinin sergilendiği yerle sürekli terkedilmiş görünümdeyken,bir avuç insan için koca bir alanın dernek kullanımı için kapatılması uygun mu?

6-DÜĞÜN-NİŞAN ORGANİZASYONLARI BEDEL KARŞILIĞI MI YAPILIYOR? EĞER BEDEL KARŞILIĞI YAPILIYORSA,PARASI, FATURALANDIRILMASI VE TAHSİLATI NEYE GÖRE YAPILIYOR?

7-DERNEKLERİN ETKİNLİK ALANINDA ÇEŞİTLİ TOPLANTI VE ORGANİZASYON YAPILIRKEN, DÜĞÜN-NİŞAN GÜRÜLTÜSÜ İLE BU İMKANLARI ELİNDEN ALINAN DİĞER DERNEKLERİN MAĞDURİYETİ NE OLACAK?

8-BU ALANIN KULLANIM, TAHSİS VE DEĞERLENDİRMESİ SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNDE OLUP, BURADA YAPILAN USULSÜZ UYGULAMALARI KİM DENETLİYOR?

9-ÇORLU'DA EĞLENCE RUHSATI OLAN BİR MEKANA ÇORLU ZABITASI CEZA KESERKEN, SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİNE AİT OLAN BİR ALANDAKİ GÜRÜLTÜ İHLALİNE NEDEN SÜLEYMANPAŞA ZABITASI GEREKEN MÜDAHALEYİ YAPMADI? BU KAMU ALANINDA EĞLENCE İZNİNİ KİM VERDİ?

10-DERNEKLER PROGRAM VE ETKİNLİKLERİNİ ORGANİZE EDECEKLERİ DERNEK BİNASI BULAMAZKEN, KİMLER BÖYLE AYRICALIK YAPIYOR? BAŞTA VALİLİK VE DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ OLMAK ÜZERE,

BU KONUDA YETKİLİLERİN GEREKLİ SORUŞTURMAYI YAPMASI BEKLENİYOR.

Kaynak : Murat Ürtekin