info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşada Kadın Konulu Şiir Etkinliği Büyük İlgi Gördü

"Şiirlerle Kadın” konulu şiir ve müzik programı, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

TEKSAD’IN (Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat Derneği) Tekirdağ Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirdiği kadınlar gününe ithafen düzenlenen , “Şiirlerle Kadın” konulu şiir ve müzik programı, sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Teksad başkan yardımcısı Namigar Başbuğoğlu’nun kadınlar gününün kabulünü anlatımından sonra söz alan Teksad başkanı Celal Çalık; “Tekirdağ Edebiyat Kültür ve Sanat derneği olarak bizler; Sadece hazır bir orkestranın şefliğini üstlenmiş bulunuyoruz. “Şiirlerle Kadın” konulu bu günkü programımızda, şiirlerle kadını anlatmak için çaba göstereceğiz. Şiirin tanımlarından birisi de, düz yazı ile anlatamadığımız duyguları anlatan edebi bir sanat türü olmasıdır. 

Sözün bittiği yerde şiir başlar. 
KADINI ANLATMAK ÖYLESİNE ZORDUR Kİ, ONU EN İYİ ŞİİR VE MÜZİKLE ANLATABİLİRİZ. Buna ek olarak, anlatım serisine fotoğraf, resim, heykel ve tiyatro gibi diğer sanatları da eklemek istiyorum. Bugün konumuz “Şiirle Kadın” olduğu için, şiiri bin yıllık mengeneden çıkaran ve çok büyük hayranlık duyduğum Orhan Veli’nin “bilmem ki nasıl anlatsam” adlı şiiriyle noktalamak istiyorum. 

Kadın konusunda son belirleyici cümle deseler, şunu söylerdim; insanın varlığını ve neslini sürdürebilmesi için ekmek, su ve oksijen gerekirken, kadının varlığı bunlardan önce gelir. KADIN OLMAZSA DÜNYA OLMAZ” Dedi. Etkinlik ünlü şair, yazar ve müzisyenlerin slayt gösterileri, Orhan Veli, Özdemir Asaf, Cemal Süreyya’dan kadın konulu şiir ve şarkılarla devam etti. “Kadın cinayetlerini durduracağız” platformu Tekirdağ şube başkanı akademisyen yazar Mine Engin Tekay’ın, “beni kim daha çok seviyor?” adlı kız çocuğunun üvey babası tarafından tacizini anlatan küçük gösterisi, salondaki herkesi ağlattı. 

 Katılımcılara Süleymanpaşa belediyesi tarafından katılım belgesi verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin