info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süpermarketlere Meydan Okuyor

Çerkezköy’ün ilk bakkalını Hasan Bakkal ismiyle Fevzipaşa Caddesi’nde açan Hasan Bayraktar yıllardır süpermarketlere meydan okuyor.

BAKKALI İŞLETMEYE DEVAM EDECEĞİM
 
Çerkezköy’de Bakkal Hasan olarak ün salan Hasan Bayraktar (90) hayatını ve bugüne kadar yaşadıklarını paylaştı. 70 yıldır Çerkezköy’de bakkallık yapan Bayraktar “Bir kızım var. İki eşim ise vefat etti. Şimdi hayatımı kızım ile sürdürüyorum. Aynı mahalle içinde 20 yaşında bu işyerini işletmeye başladım. 13 yaşında ise çıraklığa başladım. Allah sağlık verdikçe bakkalı işletmeye devam edeceğim” diye konuştu.
 
ATATÜRK İLE YAŞADIĞI ANIYI PAYLAŞTI
 
Bayraktar hatıralarını da Çerkezköy Haber okuyucuları ile paylaştı. Atatürk ile olan anısını da anlatan Bayraktar, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çerkezköy’deki fotoğraflarını gösterirken duygularına hakim olamadı. Atatürk Çerkezköy’e geldiği zaman 13 yaşında olduğunu anımsatan Bayraktar, “Çerkezköy’e geldiği zaman halk onu coşku ile karşıladı. Kendisi de açık bir otomobile binip resmi geçit yaptı. O gün dünya devletlerinden de kişiler vardı. Askeri manga o geldiğinde selam durmuştu. Bende ne kadar çok asker var demiştim. O gün yaşadığım mutluluğu anlatamam. Mustafa Kemal Atatürk’ü aynı resimdeki gibi çok canlı gördüm” dedi.
 
HASTALIKTAN KORKMAM, HASTALIK BENDEN KORKSUN
 
İstasyon Mahallesi’nde bulunan Sağlık Ocağının oradan ayrılan Mustafa Kemal Atatürk’ün daha sonra ise Büyükyoncalı’ya gittiğini söyleyen Bayraktar, Atatürk sevgimi dükkanın her yerine astığım posterlerle gösteriyor. Hayatta birçok felsefesinin olduğunu, bunun başında da sağlığın geldiğini söyleyen Bayraktar “Çok çalışırım, hiç hırs yapmam. Her bakımdan çok dikkatliyimdir. İşten hiçbir zaman korkmadım, iş benden korksun. Hastalıktan korkmam, hastalık benden korksun ancak büyük konuşmayı da sevmem” dedi.
 
EŞİNİ SEVMEYEN İŞİNİ DE SEVMEZ
 
Bu yaşına kadar hiç sigara kullanmadığını söyleyen Hasan Bayraktar “Kahveye çıkıp sigara dumanlarından uzak durdum. İşimi ve eşimi çok sevdim. Eşini sevmeyen işini de sevmez. Gençlerimize de alkol almamalarını ve uykusunu zamanında uyumalarını tavsiye ediyorum. Her zaman sabahleyin kahvaltımda balı eksik etmem. Balı ceviz ile karıştırıp yerim. Kaymak, tereyağı da bol miktarda tüketirim. Daha sonra ise kahvaltıda zeytin ve peynir yer kalkarım. Sağlıklı yaşamak için kahvaltıma dikkat ediyorum” diye konuştu.
 
ŞİMDİKİ ÇERKEZKÖY CENNET
 
1950’lerin Çerkezköy’ü ile ilgili de konuşan Hasan Bayraktar “Çerkezköy’de 1950’li yıllarda fakirlik vardı. Ben yıllarca yumurta ve sigara sattım. Şimdiki Türkiye ve Çerkezköy cennettir. Şuan ki vatandaşlarımız varlıktan fenalık yapıyorlar” dedi. O zamanlar insanların fakir olduğunu fakat çok güzel bir şekilde geçindiklerini ifade eden Bayraktar, “İnsanların maddi durumları düzeldi fakat geçimsiz oldular” dedi.
 
ANILARINI DA ANLATTI
 
Rahatsızlığından dolayı İstanbul Hadımköy’de altı ay askerlik yaptığını söyleyen Bayraktar, Çerkezköy Tugay Komutanlığı’nda yaşadığı bir anıyı da paylaşarak “İlyas Paşa Tugay Komutanlığında görev yaparken benim dükkanıma uğramış ve çayımı içmişti. Ardından ise en yakın zamanda Tugaya gidip misafirleri olmamı istedi. O gün ki fotoğrafları anı amaçlı bana gönderdiler. Oraya gittiğimde askerlerin hepsi benimle yakından ilgilendi. Karavanada komutanımızla birlikte yemek yemiştim. Bu hayatımda yaşamış olduğum özel anılardan da bir tanesidir” dedi.
 
BANA BİR ŞEY YAPAMADILAR
 
Bayraktar, büyük marketlerin bakkalları yok ettiği günümüzde ayakta kalmayı başardığını ifade ederek “Günümüzde marketlerin bakkalları yok ettiği söyleniyor. Ama bana bir şey yapamadı. Ben hiç bir zaman müşterime yalan konuşmam. Her zaman müşterilerime iyisini vermeye çalıştım. Ben 90 yaşındayım ama sağlığım yerinde. Niyetim sağlığımın el verdiğince işimi yürütmek. Bakkalımda eskiden kalmış gaz lambaları bulunuyor. Ayrıca bakkalda sattığım yiyecek ve malzemeleri marketler benim sattığım kadar satamaz” dedi.
 
ONLAR İKİNCİ SINIF, BEN BİRİNCİ SINIFIM
 
Büyük marketlerin ikinci sınıf, kendisinin ise birinci sınıf olduğunu söyleyen “O yüzden korkmuyorum. Büyük alışveriş marketleri benimle baş edemez. Market müdürü bana gaz lambası almaya geldiğinde kendisine korkmadığımı ilettim. Bu bir yarıştır. Ne devletimizden ne de milletimizden şikayetçiyim” diye konuştu.
 
ESNAF ÖNCE DÜRÜST OLMALI
 
Genç nesillere esnaflıkla ilgili de öğütler veren Bayraktar, “Esnaflık zor bir meslektir. Esnaf öncelikle dürüst olmalıdır. Ben 70 yıllık esnaflık yaşamında bunu öğrendim. Dürüst olamazsanız iş yapamazsınız. Bugün gelen müşteriniz yarın gelmez” dedi.  Her gün evinden işine bisikleti ile gelen Bakkal Hasan Bayraktar esnaflıkta 70 yıldır ezilmediğini ve ayakta durduğunu söyledi.