info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarafından Çevre Konferansı Yapıldı

Daha Temiz ve Yaşanılabilir Tekirdağ için Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi Toplantısı Düzenlendi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi’nin vatandaşlara yönelik ortaklaşa hazırladığı “Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi” konulu toplantı Yılmaz İçöz Sahnesinde düzenlendi.
 
“Daha Temiz ve Yaşanılabilir Tekirdağ” için önemli bilgilerin verildiği toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, “Hızla ilerleyen teknoloji ve gelişen sanayi ile birlikte hayatımıza birçok olumsuz faktör de dahil oldu. Su kirliliği, katı atık sorunu ve Hava kirliliği bu sorunların en önemlilerinden sadece birkaçıdır. İlimizde su kirliliği bu sorunların başında gelmektedir. Ama biliyoruz ki Büyükşehir olduktan sonra TESKİ  Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir performansla çalışmaya başladı. İlimizin bir diğer problemi olan katı atık sorunumuz için de çalışmalarımız devam etmektedir. Başkanımızın da söylediği gibi Ağustos 2017 yılında tüm vahşi katı atık bölgelerinin kapatılması için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Üçüncü önemli çevre kirliliği hava kirliliği. Hava kirliliğinin en büyük sebebi evsel ısınma ve sanayileşmedir. Başkanımın verdiği talimatla bu sorunla da savaşmak için harekete geçtik. Gelişmiş ülkelerde yasaklanan kömür kullanımı için biz de çalışmalarımıza başladık. Benim de görevli olduğum Mahalli Çevre Kurulunda 2016 yılının ekim ayından itibaren merkezi ısınma yapan konutlarda ve kurumlarda kömür kullanımının yasaklanması kararı alındı. Bu karar 2017 yılından itibaren de konutlar üzerinde de uygulanmaya başlayacak. Kısacası Büyükşehir olmamızla biz bölgeyi bir tümce olarak görüp, her türlü kirlilik konusunda planlarımızı yaptık. Çevre konusunda sadece kurumlar değil, vatandaşlarımız da görevlidir. Vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir. Çevre ile mücadele evde başlar. Bu sebeple vatandaşlarımızla birlikte el ele imkanlar dahilinde mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. 
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden Kübra Gümüş, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denetim Şube Müdürü Emine Yasavul, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden Gözde Gül, Hafriyat Koruma ve Kontrol Dairesi Denetim Şube Müdür V. Emine Yasavul, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden Gözde Gül, Hafriyat Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden Gizen Çelebi ve üleymanpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü nden Tuğçe Ekici’nim konuşmacı olarak katıldığı toplantıda;
“Yasal Mevzuatlar ve Çevre Kirliliği, Hafriyat Atıkları, Ambalaj Atıkları, Tıbbi Atıklar, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, Atık Piller, Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Evsel Nitelikli Tehlikeli Atıklar, Bitkisel Atık Yağlar ve Atık Madeni Yağların Toplanması, Taşınması, Geri Kazanım ve Bertaraf Süreçleri, Atık Depolama Sahaları, İçmesuyu ve Atıksu Hizmetleri ve Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen çevre faaliyetleri” konularında konuşma yapıldı. Toplantıda katılımcılara Çevre ve Atık Yönetimi konulu el kitapçığı dağıtıldı. 
Kaynak : Murat ÜRTEKİN