info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Ulaşımda Milyonluk Kart Vurgunu

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanlığı Süleymanpaşa şehir içi taşımacılığına 02-03-2020 tarihinde başladı.

Bu taşımacılık dönüşümünde vatandaşı mağdur etmesinin anlaşılmaması için de 25 kuruşluk gösterme bir indirim gerçekleştirerek, ulaşım kartlarından kazanacağı usulsüz kart bedelini kamufle etmiş oldu.

Süleymanpaşa halkına TETAŞ FİRMASININ VERDİĞİ KARTLARIN GEÇERSİZ OLACAĞINI BELİRTEN TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN KARTINI KIRIP ATMASINA NEDEN OLURKEN, KARTLARIN İÇİNDEKİ PARALARIN FİRMADAN İADE EDİLECEĞİNİ SÖYLEMEDİĞİNDEN, KARTLARINI ATAN VATANDAŞ MAĞDUR OLDU.

Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir belediyesi, 200 bin nüfuslu Süleymanpaşa ‘da 10 liraya verdiği kartlar yoluyla yaklaşık bir milyonun üzerinde usulsüz kazanç sağlayacak. Mevcut kartlarının geçersiz olacağı ve yeni kart alma zorunluluğu olduğu için Tekirdağ büyükşehir belediyesinin haksız kazanç elde ettiği, mevcut kartlarıyla Büyükşehirin kartlarının ücretsiz değiştirilerek bu usulsüzlüğün önlenmesini isteyen vatandaşlar; “ Kadir Albayrak 25 kuruş indirim yaptığını söyleyip, basına bu indirimi servis edip bizi kandıracağını sanıyor. Gerçek halkçı başkan, halkını mağdur etmez, halkının menfaatini gözetir. Kadir başkan haksız kazanç elde etmek yerine, halkına hizmet etsin. Her yere posterini astırarak gereksiz harcama yapacağına, bu harcamaları kart değişimi için harcayıp halkına hizmet etsin” diye tepki gösteriyorlar.

BİR USULSÜZLÜK DE ENGELLİ VE ÖĞRENCİ KARTLARINDAN

Türkiye’nin her yerinde, engelliler bir kez kart alır ve engelinin sürekli olanı ile engelliliğinin devam ettiği engelli kimlik kartlarından bir fotokopi ile tasdik edilir. Öğrencilerin de okuldan aldığı öğrenci kartı ve öğrenim durumunu gösterir belgesi ibraz edilir ve kartlarını kullanmaya devam ederler.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENGELLİLERDEN ÇIKAR SAĞLIYOR, ÖĞRENCİNİN ÜÇ KURUŞ EĞİTİM PARASINA GÖZ DİKİYOR VE “GÜNCELLEME ADI ALTINDA USULSÜZ RANT SAĞLIYOR. “CİMER”E VE TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BÜYÜKŞEHİRİ ŞİKAYET EDİN.

Türkiye’de engelli ve öğrenciler, bir kez kart alır ve bir daha güncelleme adı altında ücret ödemezken, Tekirdağ Büyükşehir belediyesi buradan milyonluk haksız kazanç elde ediyor. Vatandaşlar bu uygulamayı gerek toplu imza ile gerek “CİMER” gerekse bulundukları Kaymakamlığın tüketici hakem heyeti başkanlıklarına şikayet edebilirler.

VATANDAŞ TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA SORUYOR; “HALKA HİZMET Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ, HALKIN CEBİNDEKİ PARAYI NASIL ALACAĞINIZI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”

Kaynak : Murat Ürtekin