info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ da Ağaçlandırma Seferberliği

Tekirdağ da Ağaçlandırma Seferberliğinde Konuşan, Vali Yardımcısı Karslıoğlu: Tekirdağ ormanlarının dörtte üçü bozuk nitelikli

Vali Yardımcısı Karslıoğlu, Tekirdağ ın sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinde Türkiye 7. si olduğunu ifade ederek, Tekirdağ da orman alanlarının ise yüzde 17 olduğunu söyledi. Tekirdağ ormanlarının dörtte üçünün bozuk nitelikli orman olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Karslıoğlu, "Ormanların en önemli özelliği yenilenebilir olmasıdır. Ormanları genişleterek daha fazla alana yayma imkânımız var. Ormanlar için bütün sivil toplum kuruluşlarının katkı sağlaması gerekmektedir"

Tekirdağ?da 550 adet servi ve sedir fidanı toprakla buluştu. Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, "Kentleşme, orman alanlarını baskı altına almıştır. Ormanlar için bütün sivil toplum kuruluşlarının katkı sağlaması gerekmektedir" dedi.

Tekirdağ Valiliği, "Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında Nusratfakı Köyü İl Orman Ağaçlandırma sahasında fidan dikim töreni düzenledi. Vali Yardımcısı Karslıoğlu, törende yaptığı konuşmada, Tekirdağ ın sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinde Türkiye 7. si olduğunu ifade ederek, Tekirdağ da orman alanlarının ise yüzde 17 olduğunu söyledi.

Tekirdağ ormanlarının dörtte üçünün bozuk nitelikli orman olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Karslıoğlu, "Ormanların en önemli özelliği yenilenebilir olmasıdır. Ormanları genişleterek daha fazla alana yayma imkânımız var. Kentleşme, orman alanlarını baskı altına almıştır. Ormanlar için bütün sivil toplum kuruluşlarının katkı sağlaması gerekmektedir" diye konuştu.

Tekirdağ Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Ceyhan da insanların yüzde 60 ının çevre nedenleri yüzünden öldüğünü belirterek, "Çevre kirliliğini önlemenin ilk yolu ormanları korumaktır" dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler ağaç ve orman konulu şiirler okundu. Törende "Orman ve ağaç sevgisi" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından ilk fidanı Vali Yardımcısı Karslıoğlu dikti. Kendilerine ayrılan alanda fidanlarını diken öğrencilere, köy korucuları ile ormancılar da yardım etti.

Törene, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek, daire amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

HAYRABOLU DA "HER ÖĞRENCİYE 1 FİDAN" KAMPANYASI

Hayrabolu Ergün Korkmaz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü, "Her Öğrenciye 1 Fidan" kampanyası başlattı. Okul Müdürü Yusuf Budak, yaptığı açıklamada, okul yönetimi ve Okul Aile Birliğinin işbirliği ile başlatılan kampanyada her öğrenci için 1 fidan dikildiğini söyledi. Okulu bahçesine ilk etapta bin adet çınar, akçaağaç, sofara ve akasya fidanları diktiklerini ifade eden Budak, "Okul aile Birliğimiz ile birlikte yaptığımız istişareler sonucunda Keşan ve Lüleburgaz Orman İşletme Müdürlüklerinden ücretsiz olarak temin ettiğimiz fidanları öğrencilerimizle birlikte diktik. Kampanya sonucunda bin adet fidanı toprakla buluşturduk" dedi.