info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ daki Türkçe Şenliğini 50 Bin Kişi İzledi

11.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları nın Tekirdağ etkinliği, 50 bin kişinin katılımıyla Sahil Festival Alanı nda gerçekleşti.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Tekirdağ etkinliği, 50 bin kişinin katılımıyla Sahil Festival Alanı'nda gerçekleşti.
 
Etkinliğe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Seksenler dizisinde 'Pastacı Sami' ve 'Kırkaltılık Basri' karakterlerini canlandıran Kosovalı öğrenciler Agon Dana ile Eni Pirana, performanslarıyla seyircilerden büyük ilgi topladı. Agon Dana, gösteri sonunda sahneye çıkan ve dizide Pastacı Sami'ye hayat veren oyuncu Berat Yenilmez'le tanışma fırsatı buldu. İkilinin birbirleriyle olan diyalogları seyircileri hayli güldürdü. Berat Yenilmez, "Ben bu arkadaşlarımızı Birol beyle şirkette internette izlemiştim. Şimdi burada onları canlı izlemek benim için büyük bir gurur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Nice olimpiyatlara." dedi.
 
Organizasyonu takip eden sanatçılardan biri de Kurtlar Vadisi dizisindeki 'Ömer Baba' karakterini canlandıran usta sanatçı Emin Olcay'dı. Olcay, gecede yaptığı konuşmada, "Bu etkinlik bende büyük bir gurur oluşturuyor. Ümit ediyorum ki Türkçe'miz artık uluslararası resmi dil olacaktır. Emeği geçen herkese gururla teşekkür ederim" diye konuştu.
 
Neşet Ertaş'a ait Nar Tanesi türküsünü seslendiren öğrenciye diğer öğrenciler de eşlik etti. Geceye sponsor olan Tekirdağ Aktif Sanayici İş Adamları Derneği (TASİAD) üyelerine plaketleri Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdi. Konuşma yapan Müezzinoğlu, "Değerli Tekirdağlı hemşerilerim, bu organizasyona sahiplik ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Atatürk'ün gösterdiği medeniyetler seviyesine çıkabilmek için yeni ufuklar açan gönül insanına buradan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum" dedi.
 
Pakistanlı Muhammed ise İbrahim Tatlıses'e ait olan 'Usta' şarkısıyla izleyenleri adeta büyüledi. Muhammed şarkısını bitirdiği an tüm izleyiciler hep birlikte şarkıyı tekrar söylemesi için bir daha sloganları attı. İzleyicilerin bu isteğini geri çevirmeyen Pakistanlı Muhammed şarkıyı ikinci kez seslendirdi. Organizasyon, muhteşem havai fişek gösterileri eşliğinde öğrenciler tarafından seslendirilen Yeni Bir Dünya şarkısıyla son buldu.