info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Suriyelilere Aşı Yapacak

Suriye` deki iç savaş nedeniyle Ülkemize göç eden 0-59 ay arasındaki çocuklara, 15-28 Şubat 2017 tarihleri arasında "Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma Çalışmaları” yapılacak olup, 10 gün sürecek olan bu çalışmanın ilk günü nedeniyle il halk sağlığı müdürlüğü tarafından Çiftlikönü Aile Sağlığı Merkezinde açılış programı düzenlenmiştir.

Açılışa; Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan YURT, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer GÜMÜŞ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Cengiz BECERİR, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat ÖZKAYA, Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ender ÇUBUKÇU, Sağlık Çalışanları ve Suriyeliler katılmıştır. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hacı Bayram ZENGİN açılış konuşmasında, yapılacak çalışmalar hakkında aşağıda yer alan bilgileri verdi.Hacı Bayram; Suriye’de ki olumsuz gelişmeler sonrası sınırlarımızda yaşanan nüfus hareketlilikleri nedeniyle, Ülkemize çok fazla Suriyeli misafirimiz giriş yapmıştır. Suriye’nin olumsuz koşulları başta bağışıklama hizmetleri olmak üzere, “Temel Sağlık Hizmetleri”nin düzenli olarak verilmesini engellemektedir. Bakanlığımız öncelikle “Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri” olmak üzere, misafirlerimize her türlü sağlık hizmetini sunmaktadır.

Bakanlığımız, hastalıklara en hassas grup olan 0-59 ay arasındaki “Geçici Koruma Altındaki Nüfusa” bağışıklama hizmetlerini kendi çocuklarımıza sunduğumuz aynı kalitede sunmak için azami çabayı sarf etmektedir. Bahsi geçen gruplara, Suriye’den aşısız/eksik aşılı gelmeleri bir kısmının kayıtsız olması, ülkemiz içerisinde hareketli olmaları, yerleşim alanlarının ve adreslerinin sabit olmaması gibi nedenlerle, verilen rutin bağışıklama hizmetlerinde beklenen düzeye ulaşılamamıştır. Bu nedenle; İlimizde 15-28 Şubat 2017 tarihleri arasında Geçici Koruma Altında Bulunan 0-59 ay Arasındaki Çocuklara Eksik Aşı Tamamlama ve Aşı Hızlandırma Çalışmaları yapılacak olup, çalışmada; 0-11 ay arasındaki çocuklara, 5’li Karma ve Hepatit B, 12 – 59 ay arasındaki çocuklara KKK ve 5’li Karma aşıları uygulanacaktır. Aşı çalışmaları, İlimizde Suriyeli nüfusun yoğun bulunduğu yerlerde, gezici ekipler ve belirlenmiş Aile Sağlığı Merkezlerinde kurulan aşı istasyonlarında yapılacaktır.”Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin