info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İl Dernekler Müdürlüğü`nden Basın Duyurusu

5253 Sayılı Dernekler Kanununun “ Beyanname verme Yükümlülüğü ve Denetim ” başlıklı 19. maddesi gereğince, “ Dernekler yılsonu itibariyle faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannameyi her yıl Nisan ayı sonuna kadar Mülki İdare Amirliğine vermekle yükümlüdür ” hükmüne amirdir.

5253 Sayılı Dernekler Kanununun “ Beyanname verme Yükümlülüğü ve Denetim ” başlıklı 19. maddesi gereğince, “ Dernekler yılsonu itibariyle faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannameyi her yıl Nisan ayı sonuna kadar Mülki İdare Amirliğine vermekle yükümlüdür ” hükmüne amirdir.

İl Dernekler Müdürlüğünün vermiş olduğu bilgiye göre; dernekler 5253 Sayılı Dernekler Kanunun 19. maddesi gereğince her yıl mutlaka 30 Nisan 2017 tarihine kadar beyannamelerini vermekle mükelleftirler.

Dernekler yönetmeliğinde yapılan değişikle Dernekler Elektronik ortamda beyanname ve bildirimlerde bulunabileceklerdir.

Elektronik ortamda beyanname ve bildirimleri doldurma yetkisi Dernek başkanına Dernek yönetim kurulu kararı ile verilir. Elektronik ortamda gönderilen beyanname ve bildirimler ile kâğıt ortamında gönderilen beyanname ve bildirimler arasında hukuki sonuçları itibariyle hiçbir fark bulunmamaktadır.

Kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanmak suretiyle elektronik ortamda doldurulmuş ve onaylanmış beyanname ve bildirimler, dernek tarafından verilmiş beyanname ve bildirimler olarak kabul edilir. Elektronik ortamda gönderilmesi mümkün olmayan veya sisteme yüklenemeyen beyanname ve bildirim ekleri, derneğin merkezinin bulunduğu yerin mülki idare amirliğine elden verilir veya posta yoluyla taahhütlü olarak gönderilir. Beyanname ve bildirimlerin teknik arızalar nedeniyle elektronik ortamda gönderilmesinin mümkün olmaması halinde, kanuni sürenin son günü mesainin bitiş saatine kadar, derneğin merkezinin bulunduğu yerin mülki idare amirliğine elden verilmesi veya posta yoluyla taahhütlü olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Bilanço esasına göre defter tutan dernekler ile kamu yararına çalışan dernekler, bu Yönetmelik çerçevesinde vermekle yükümlü oldukları beyanname ve bildirimlerini, Daire Başkanlığının internet sayfası üzerinden, kullanıcı kodu, parola ve şifre kullanarak göndermek zorundadırlar.

Elektronik ortamda beyanname ve bildirim gönderme zorunluluğu bulunmayan derneklerde kendi istekleriyle bu maddede belirtilen usullere uymak suretiyle beyanname ve bildirimlerini elektronik ortamda gönderebilirler Beyannameler 30 Nisan 2017 tarihine kadar verilmediği takdirde 5253 sayılı dernekler kanunun 32. ci Maddesinin L fıkrası gereğince “914.00 TL İdari para cezasıyla cezalandırılır” hükmüne amirdir.

Dernek yöneticilerinin cezalı duruma düşmemeleri için 2016 yılı Dernek beyannamelerini vakit geçirmeden Dernekler İl Müdürlüğünden aldıkları şifre ile sisteme girmelerini; girememeleri halinde 30 Nisan 2017 mesai saati sonuna kadar İl Dernekler Müdürlüğüne elden teslim etmeleri ve cezai işlemle karşılaşmamaları için gereken hassasiyetin gösterilmesi hususu ilimizde faaliyet gösteren tüm derneklerin saygıdeğer başkanlarından önemle rica olunur.

İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ

Kaynak : Murat Ürtekin