info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı Rehberi - Son

Tekirdağ İli Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı:

Nisan ayı içerisinde, Bakanlığımız Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Daire Başkanı Ecz.Mesil AKSOY, Uzm.Dr.Ali Boray BAŞCI, Dr.Ecz.Melda KEÇİK, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ayper SOMER, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevin HATİPOĞLU'nun katkılarıyla ve İlimizde görev yapan Aile Hekimlerinin katılımlarıyla sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde ve öğleden sonra da Tekirdağ Eczacılar Odası Toplantı Salonunda Eczacılarımıza "Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Akılcı İlaç Kullanımı Dairesi Başanı Ecz.Mesil AKSOY, "Akılcı İlaç Kullanımı Faaliyetleri ve Verilerle Antibiyotik Kullanımı", İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayper SOMER "Mikrobiyota, ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Nevin HATİPOĞLU "Vakalarla Gastroenterit" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Tekirdağ Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Akılcı Antibiyotik Kullanımı bilgilendirme toplantısına, Uzm. Dr. Mustafa DÖNMEZ Başkanlığındaki İl Sağlık Müdürlüğü Yönetimimiz, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Yönetimimiz ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Yönetimimiz katıldı. 28.08.2017 ‘de Bakanlığımız Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Akılcı İlaç Daire Başkanı Ecz. Mesil AKSOY, Uzm.Dr.Ali Boray BAŞCI, Dr.Ecz.Melda KEÇİK, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ayper SOMER, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nevin HATİPOĞLU'nun katkılarıyla ve ilimizde görev yapan Aile Hekimlerinin katılımlarıyla sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde "Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

Tekirdağ Eczacılar Odası Toplantı Salonunda Eczacılarımıza "Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. İlimiz Akılcı İlaç Koordinatörlüğü tarafından 18-19-20 Nisan 2017 tarihlerinde “Enfeksiyonlarda Akılcı İlaç Kullanımı” konulu bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri düzenlendi. Eğitime toplam 224 Aile Hekimi katılım gösterdi. Nisan ayı içerisinde, Tekirdağ Akılcı İlaç İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Akılcı Antibiyotik Kullanımı Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan "Akılcı Antibiyotik Kullanım Rehberi" ve "Cerrahi Profilakside Antibiyotik Kullanım Rehberi" hekimlerimize teslim edildi. İlimiz Akılcı İlaç Kullanımı Koordinatörlüğü , ocak ayı içerisinde Aile Sağlığı Merkezini ziyaret ederek, hızlı beta testi uygulanmasını yerinde değerlendirdi.

Akılcı İlaç Kullanımı konusunda farkındalık oluşturma adına tüm fırsatları kullandık ve fırsat yarattık (14 Mart Tıp Bayramı bünyesinde düzenlenen halı saha turnuvası açılış maçı öncesinde, konunun önemine binaen yaptırdığımız pankart ile açılış vuruşuna çıktık) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, hem çocuklarımızı mutlu etme, hem de farkındalık yaratma amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü Binamızı “Akılcı İlaç Kullanımı” ve “Ambulansa Yol Verilmesi” temalarını içeren resimler ile süsledik.

Kaynak : Murat Ürtekin