info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Tarar; Umut Biterse Hayat da Biter

Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneğinin ile Ortaklaşa Düzenlediği "BALKAN KÜLTÜRÜ ŞENLİĞİ" Başta Malkara olmak üzere, Tekirdağ ilçelerinden ve tüm Trakya’dan katılımla gerçekleştirildi

Şenliğe Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ve ev sahibi konumunda olan Süleymanpaşa belediye başkanı Ekrem Eşkinat katılmazken, Büyükşehir belediyesi adına basın ve halkla ilişkiler daire başkanı Ahmet Poyraz ile eşi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından konuşmasını yapan Tekirdağ Bulgaristan göçmenleri derneği başkanı Kemal Öztürk, “Balkan Türkleri Ata topraklarından elveda demeden ayrıldılar. Direndiler, katledildiler, yardım beklediler, yalnız bırakıldılar ama kanları pahasına topraklarını korudular. Çaresiz kalınca Anavatanlarından göç ettiler. Anavatana geldiklerinde bazı yerliler onları küçümsedi. Kimisi Bulgar dedi, kimisi Hüsmen Aga diye küçümsedi kimisi Bulgar göçmeni dedi.

Atalarımız Anadolu’dan Rumeli’ye, Balkanlara gelip yerleşmişler ve biz onların torunlarıyız. Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalan yani düşmanla sonuna kadar savaşanlar muhacirlerdir ve kaybedilmiş ülkemizin milli hatıralarıdır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Atalarımızla her zaman gurur duyduk. Her zaman hazır ve iradeliyiz. Bizler barış, sevgi ve dostluk için varız. Bizler kardeşiz ve bugün düzenlediğimiz “Balkan Kültür şenliği bunun en güzel göstergesidir.

Bizler bir olacağız, birlik olacağız, kardeş olacağız, barışı ülkemizde ve tüm dünyada sağlayacağız. En önemlisi göçmenlerimiz bu ülkenin eşit şartlardaki vatandaşıdır. Hiç bir toplumdan eksik yanları bulunmamaktadır. Onların edep ve ahlakları, çalışkanlıkları, temizlikleri, geçmişten günümüze örnek gösterilmektedir. Zaten baştan beri dil birliği ve kültürel yakınlık bulunması, bunun en açık örneğini teşkil etmektedir. Bizi bugün bir araya getiren başta Tekirdağ Kent Konseyi kadın meclisi başkanı Çiğdem Tarar olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” Dedi. Ardından söz alan Tekirdağ Kent konseyi kadın meclisi başkanı Çiğdem Tarar, “Amacımız kültürümüze sahip çıkmak, gelecek kuşaklara aktarabilmek, bir arada olabilmek, birbirimize sarılmak, destek olmak ve geleceğe dair umudumuzu canlı Tutmaktır.

UMUT BİTERSE HAYAT DA BİTER.

Biz de tam bu yüzden kültürümüzle, müziğimizle ve dostluğumuzla burada sizlerle birlikteyiz. Buraya katılımlarıyla bizleri onurlandıran herkese hoş geldiniz der, minnettarlığımı sunarım” Dedi. Tekirdağ Bulgaristan Göçmenleri Derneği Başkan Yardımcısı, Goblen Sanatçısı Zuhal Anık’ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlik, Malkara Sarıpolat köyü kadınlarının yöresel oyun ve şarkıları ile Damat halayı oynanmasıyla tamamlandı. Şenliğe Malkara Sarıpolat mahallesi kadınları, Malkara Yaylagöne yardımlaşma ve güzelleştirme derneği, Malkara kent konseyi kadın meclisi başkanı Nuran Başkütük, Malkara kent konseyi başkanı Ali İhsan Uslu, Çorlu Kent konseyi kadın meclisi başkanı Şefika Koca, Süleymanpaşa kent konseyi kadın meclisi başkanı Hilal Kızılözen, Tekirdağ çevre derneği başkanı Serap Alp, Şarköy Mürefte tanıtma güzelleştirme dayanışma dernek başkanı Reşide Perçin, Çerkezköy kent konseyi kadın meclisi başkanı Serpil Karabal, Lüleburgaz Ertuğrul köyü Cumhuriyet kadınları korosu, Tekirdağ Hasan Sezai tasavvuf müziği araştırmaları ve kültür varlıklarını koruma derneği, Tekirdağ Çölyak Grubu başkanı Bahar Ayşegül Yılmaz ve Saray el sanatları ustası Aydın Akgün katıldı.

Program bitiminde stantlar gezilerek yöresel yiyecekler ve el sanatları tanıtıldı. Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev ve heyeti de Balkan şenliğine katılırken, Muratlı Kaymakamlığı özel Kalem müdürü Güngör Özgür, misafirlere hem ev sahipliği hem rehberlik hem de tercümanlık yaptı. Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin bir kolu sayılan ve Kent konseyi Kadın Meclisi seçimlerinde adeta CHP içinde büyük çekişmelere sahne olan başkanlık seçimlerine büyük katılım olurken, Gerek il ve ilçe başkanları olsun gerekse belediye başkanları olsun, katılımın olmaması, Bulgaristan Edirne başkonsolosuna rehberliği Muratlı’dan bir kamu mensubunun yapması, büyük eleştirilere sebep oldu.

Balkan etkinliğine katılanlar, “seçim zamanı Bulgaristan’dan vatanlarına gelen göçmen Türklerinin kapısını aşındıranlar, bugün bizi yalnız bıraktılar. Eğer bugün burada bir milletvekili olmuş olsaydı, hem belediye başkanları hem de partililer burayı doldururdu. Bizi sadece seçimden seçime mi hatırlıyorlar” derken, bazı Çorlu’lu misafirler, “eğer bu etkinlik Çorlu’da yapılmış olsaydı, insanlar programda oturacak yer bulamazlardı. Her taraf bir karnaval gibi olurdu. Tekirdağ demek ki Çorlu kadar gerekli desteği göstermiyor” dediler.

Kaynak : Murat Ürtekin