info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Otizm Farkındalık Yürüyüşünde Ünlü Yeşilçam Oyuncusu Nuri Alço Fark Yarattı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Spor Şube Müdürlüğü ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Otizmde farkındalık oluşturmak amacı ile “Otizm Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi.

Otizm Farkındalık Yürüyüşü Süleymanpaşa’daki Yelken Spor Kulübü önünden başladı ve Barış ve Özgürlük Parkında son buldu. 

Otizmin erken tanı önemine dikkat çeken profesör doktor Tamer Dodurga; “Rakamlara göre 68 kişinin birinde otizm göründüğünü belirten Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka “Fakat bu kadar sık olmasına rağmen maalesef otizm hakkında gerçekten neredeyse hiçbir şey bilmeyen bir toplumun bireyleriyiz. 3 Yaşına kadar fark edildiğinde uygun eğitimlerle gerçekten önemli mesafelerin kat edildiği aşılabildiği otizm hakkında farkındalık çok büyük önem taşıyor. Bu konuda topluma, özellikle anne baba adaylarına büyük görev düşüyor bu da otizmi tanımak. Bu yürüyüşümüzün de amacı buydu bu konuda farkındalık yaratmak. Otizm bireysel bir mesele değil, toplumsal bir mesele hepimizin meselesi. 

O yüzden hep birlikte yürüdük adımlarımızı çocuklarımız için, gelecek nesillerin sağlığı için, otizmde farkındalık uyandırmak için hep birlikte attık” Dedi. Ünlü Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço da bu önemli günde Destek için Tekirdağ’a gelerek Tekirdağ halkıyla yürüdü.Nuri Alço;Tekirdağ gerek sanat gerekse sosyal sorumluluk alanında birçok ile örnek teşkil eden başarılı çalışmalara imza atıyor.Bu önemli günde,Tekirdağ halkıyla böyle ulvi bir günde birlikte yürümek benim için onurdur.Bu güzel ve anlamlı daveti için teşekkür ederim” Dedi.Bu etkinlikte,Nuri Alço’nun alçakgönüllü davranışları ve hayranlarına karşı gösterdiği nezaket hayranlık uyandırırken,bir hayranının kendisiyle özdeşleşen Gazoz ikram etmesi gülüşmelere neden oldu.Daha sonra katılımcılara madalya takdim edilirken,Tamer Dodurga ile Nuri Alço da birbirlerine madalya taktı.Program,ikram ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin