info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Şehir Hastanesi İnşaatı Devam Ediyor

Tekirdağ Şehir Hastanesinin yatırımını Akfen İnşaat üstlenmişti

Üstyapı, altyapı, çevre koruma, konut ve komple havalimanı inşaatı alanında birbirinden nitelikli birçok projenin altında imzası bulunan Akfen İnşaat, taahhüt ve altyapı sektöründeki 40 yıllık deneyim ve uzmanlığını Tekirdağ Şehir Hastanesi ile sağlık sektörüne taşıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın Kamu-Özel İşbirliği (PPP) modeliyle, Türkiye’ye kazandırmak istediği enerji verimliliği yüksek, deprem izolatörlü, dijital özellikli "akıllı hastaneler” projesi olan Şehir Hastaneleri’nin yapımında aktif rol üstlenmeyi hedefleyen Akfen İnşaat, yap-işlet-devret alanındaki tecrübe ve know-how’ını sağlık sektörünün dönüşümünde değerlendirecek.

Kamu-Özel-İşbirliği (PPP) modeli ile hayata girecek olan Tekirdağ Şehir Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı şartnamelerine uygun olarak en yeni teknoloji ve ekipmanlar ile donatılacak.

Depreme karşı dayanıklılık sağlayan ve deprem şiddetinin hastane içinde hissedilmesini azaltan özel bir trijen ve deprem izolatör sistemi kullanılıyor. Oldukça çevreci olan bu sistem ile bina içinde enerji verimliliğini de arttırılıyor. Hastanelerde bulunacak özel jeneratör sistemi de elektrik kesintilerinden mağduriyet yaşanması ihtimalini “sıfır”a indirecek. Güçlü altyapının yanı sıra dijital teknolojilerle desteklenecek hastanelerin Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü şekilde “akıllı hastane” formatında hizmet sunacak.

Tekirdağ Şehir Hastanesinin sahip olacağı konfor ve hizmet kalitesi ile de farklılık yaratacağını, aynı zamanda yaratacağı istihdam imkânı ile bulundukları bölgelerin kalkınmasına destek sunacağı belirtiliyor.

Akfen İnşaat yönetim kurulu başkanı Akın, biz her zaman üstlendiğimiz projeleri taahhüt ettiğimiz süreden önce teslim ettik. Hastane projelerimizde de bunu sağlayarak yenileri için çalışmaya başlamak istiyoruz. İhaleye açılacak yeni Şehir Hastaneleri projelerinde yer alarak önümüzdeki dönemde bu alanın önemli oyuncularından biri olmayı sürdüreceğiz Böylece kamu-özel işbirliği (PPP) projelerinde de önemli bir oyuncu olacağız.

Rakamlarla Tekirdağ Şehir Hastanesi

Teknik Özellikleri

Yatak Kapasitesi 480 adet

Poliklinik Sayısı 128 adet

Ameliyathane 16 adet

Toplam İnşaat Alanı 171.609 m²

Kapalı Otopark Alanı 50.000 m²

Otopark Kapasitesi 1.660 araç

Kaynak : ellidokuz