info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Tümkasder Birlik Kahvaltısında Salona Sığmadı

Tekirdağ Tüm Kastamonulular derneği, her hafta gerçekleştirdiği etkinliklerle Tekirdağ’da dernekçilik adına fark yaratmaya devam ediyor.

Tekirdağ TÜMKASDER, her 15 günde bir gerçekleştirdiği yöresel lezzetler etkinliğinin ardından, ülkemizi yasa boğan ve Tekirdağ’dan 3 askerimizin de bulunduğu şehit haberleri nedeniyle birlik ve beraberliği pekiştirmek için başta şehit ve gazi aileleri ve engelli dernekleri olmak üzere, 14 derneği Tekirdağ - Süleymanpaşa’da Bistro kafede kahvaltıda bir araya getirdi. İstanbul Kastamonu dayanışma derneği genel başkanı Remzi Şen ve yönetiminin de katıldığı kahvaltı programı, şehitlerimiz için edilen dua ile başladı.

Ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Rasim Gürsoy; “Tekirdağ’da yaşayan, Tekirdağ’dan ekmeğini kazanan, Tekirdağ ile bu ekmeği bölüşen Kastamonulular olarak, artık bir yanımızın da Tekirdağlı olduğu aşikardır. Çünkü biz sloganımızda da belirttiğimiz gibi bu şehre yüreğimizi koyduk. Bu kahvaltı programını çok farklı gerçekleştirmeyi düşünmüştük ama, Şehit haberleri hepimizi derinden sarstı. Biz de bugün başta şehit ve gazi aileleri derneği olmak üzere,14 derneği kahvaltıda bir araya getirerek, ülkemizin birliği ve beraberliği için her daim kenetlendiğimizi sergilemiş olduk. Bizi bu önemli günde yalnız bırakmayan 14 dernek başkan ve yöneticilerine, İstanbul KAS-DER genel başkanı Remzi Şen ve yönetimine, basın mensuplarına ve bizi kafesinde ağırlayan kafe sahibine teşekkür ederim. Biz birlikte güçlüyüz” Dedi.

Ardından söz alan İstanbul KAS-DER başkanı Remzi Şen; “Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Birkaç günden beri üst üste şehitlerimiz geliyor. Allah hepsine rahmetini ihsan eylesin, mekanları cennet olsun. Allah milletimize de birlik ve beraberliği daim etsin. Tekirdağ’da Tüm Kastamonulular derneğinin şehit ve gazi aileleri onuruna yapmış olduğu kahvaltıya bizler İstanbul’dan geldik. İstanbul’daki tüm Kastamonu derneklerinin çatı derneği olan KAS-DER’İN genel başkanı olarak Tekirdağ’a hepsinden selam getirdik. İstanbul’daki Kastamonu dernekleri nasılsa, bundan sonra TÜMKASDER de bizim derneğimizdir. Her zaman Tekirdağ’daki hemşerilerimizin yanında olacağız. Onların bu güzel etkinliği yapmasından da çok mutlu olduk. Buradaki 14 dernekle birlikte, ülkemizin çetin mücadele verdiği bu günlerde Şehit ve gazi yakınları ile her zaman baş tacı olan engelli derneklerini onurlandırmalarından, bu güzel organizasyona 14 derneği birden katmalarından onur duyduk. Ülkemizin çetin mücadelesinde Allah ordumuzu muzaffer etsin. Biz Kastamonulular ülkemizin zor günlerinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarız. Çanakkale’de en çok şehit veren il Kastamonu’dur. Çanakkale türküsü Kastamonu türküsüdür. Yine Kurtuluş savaşında hiç işgal edilmediği halde en çok şehit veren il Kastamonu’dur. Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Salih Kaptanlar ve onlarcası, binlercesi, bu vatan için bu bayrak için bu millet için ezanlar susmasın diye şehit olmuş, gazi olmuşlardır. Türk milleti büyük bir millettir ve bir kez daha görülmüştür ki bu milletin kendinden başka dostu yoktur. Türk milleti yalnızdır. Yalnız da olsa haklı davasında yürümeye devam edecektir. Bugün 14 dernek birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdiğiniz gibi, Türk milleti de her daim birlik ve beraberlik içinde muzaffer olacaktır” Dedi.

Süleymanpaşa belediye başkan yardımcısı Hüseyin Uzunlar da yaptığı konuşmasında; “Ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. Son günlerde toprağa verdiğimiz şehitler yüreklerimizi derinden yaraladı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa, yakınlarına sabırlar diliyorum. Tüm ülkemizin başı sağ olsun. Onlar yalnız ailelerinin değil, bizlerin de şehitleridir. Hepimizin içi kan ağlıyor. TÜMKASDER başkanı Rasim Gürsoy'a bu önemli etkinlik için teşekkür ediyorum. Rasim Başkanın yapmış olduğu etkinlikler Süleymanpaşa ilçemizde ses getirmektedir.

Vatandaşların sorunlarını kendi sorunları kabul edip bize müracaatları oluyor. Biz de elimizden geldiğince bu kutsal ve onurlu çabalarına destek oluyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah milletimize zeval vermesin. Biz, Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını son günlerde daha iyi gördük. Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, doğusuyla, batısıyla, Güneyiyle, Kuzeyiyle her zorluğun üstesinden geliriz. Bizler, zor zamanlarda kenetlenmeyi başaran çok iyi bir milletiz. Bugünkü kahvaltı programı da bunun en güzel örneğidir. Bu organizasyonu gerçekleştiren ve katılan herkese teşekkür ediyorum” Dedi. Kahvaltı programı, plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin