info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Tümkasder Geleneksel Kastamonu Lezzetleri Tanıtımda Sıradışı Misafirleri Ağırladı

Başta Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kaymakam Arslan Yurt, Garnizon komutanı Albay Şahin Karakaş ve daha birçok devlet erkanını bir araya getirerek yöresel Kastamonu etli ekmeği ikramında bulundu.

Tekirdağ TÜMKASDER,Kastamonu lezzetlerini tanıtmak vesilesiyle,başta Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım olmak üzere devlet erkanına Kastamonu etli ekmek daveti düzenleyen başkan Rasim Gürsoy; Daha önce defalarca arz ettiğim gibi bizler iki şehir tek yürek olmak için bu yola çıktık. Bu nedenle de, Kastamonu kültürünü, gelenek,görenek ve lezzetlerini Tekirdağ halkı ile tanıştırmak için bu tür lezzet organizasyonlarını 15 günde bir gerçekleştiriyoruz.

Bugün de Kastamonu'nun meşhur etli ekmeğini takdim ediyoruz. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettikleri için başta Sayın Valimiz Aziz Yıldırım olmak üzere, tüm kamu kurumu idarecilerine teşekkür ederim" Dedi.

Vali Aziz Yıldırım, " Tekirdağ'da farklı lezzetleri tatmak elbette güzeldir. Ama asıl bu tür buluşmalarda önemli olan, sohbet muhabbet ve dostluk bağlarını güçlendirmektir. Başkan devlet erkanı derken,zaten bizler de sizlerle beraberiz. Bizler de sizlerin içinden çıkmış bu vatanın evladıyız. Bizi farklı görmeyin. Her zaman kapımız da gönlümüz de açıktır. Sizlerle birlikte olmak tatlı bir yorgunluktur. Bu bizleri hem memnun eder hem de gururlandırır. Cennet vatanımızın her bir bölgesinden gelen insanımız bizim için kıymetlidir. Çünkü ülkemizin her bölgesi kıymetlidir.

Tekirdağ küçük bir İstanbul gibidir. Türkiye'nin her tarafından gelen insanlarımızla,hem nüfusu hem kültürü kalabalıklaşmış, zenginleşmiş bir vaziyettedir. Bu nedenle, bazı hemşeri dernekleri kurulmuş olması, bazı kültürel değerlerini hem yaşatıyor hem kendinden sonraki nesillere aktarıyor olması önemlidir. Onun için sizin bu tür gayretini takdirle karşılıyorum hem de bu tür çabayı alkışlıyor, bunun olması gerektiğine inanıyorum. Yerinden,yurdundan ayrılıp gurbete çıkıp neslini devam ettiren insanlar, burayı da artık kendine yurt ediniyor. Sizler büyükler olarak burayı gurbet olarak görüyor olabiliriz fakat sizin çocuklarınız burada doğup, büyüyüp,yerleşip, burada yaşıyorsa,artık onların memleketidir. Artık onlar için bir gurbet söz konusu değildir. Fakat bu da yeterli değildir, Kültürünü devam ettirmek çabasını göstermeye devam ettirmelidirler. Bugün burada bir araya gelmemizi sağlayan hepinize teşekkür ederim" Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin