info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Öğretmenler Geleceğimizi Yetiştiriyorlar

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür merkezinde bir etkinlik düzenlendi.

Öğretmenler günü programı, davetlilere ikramla başladı.Ardından salona geçilerek,program akışına geçildi.Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan; " Bugün kutsal bir görevin neferi olmanın gururunu yaşıyoruz. Böylesine güzide ve gururlu bir mesleğin üyesi olmanın verdiği sevinçle, tüm öğretmenlerimizin 24 kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Bu anlamlı günde,anne ve babamızdan sonra bize hayatı öğreten, zor anlarda elimizden tutan, sevgi ve şefkatini cömertlikle bizlere sunan, tüm öğrencileri kendi evladı gibi benimseyip bağrına basan,onların geleceğini inşa ederken, özveri ve sabırla emek sarf eden tüm öğretmenlerimize olan vefa ve minnet borcumuzu bugün bir kez daha ödüyoruz. Sizler güçlü nesillere nüfus eden,meş'alesi her karanlığın üstesinden gelen bir ümittir " Dedi.

Ersan Ulusan'ın ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; " Ulu Önder Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında millet mekteplerine Başöğretmen olduğu günü Öğretmenler günü olarak kutlamaktayız. Bütün öğretmenlerimizin bu özel ve güzel gününü gurur ve onurla kutlamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, Dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi, hepinizin bildiği gibi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenler sayesindedir. Onun için sizler toplumun tüm kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol gösterilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı gösterenler de sizlersiniz.

Öğretmenlere, en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz. Aslında çocuklarımızla beraber onlara geleceğimizi de emanet ediyoruz. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin çok fazla söz söylemeye gerek yok. Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili,çevresine güvenen, insan ve yurt sevgisiyle dopdolu bir kişi olarak tarif edilebilecek öğretmenlere Cumhuriyetimizin kuruluşunda Atatürk, " ÖĞRETMENLER,YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR " diyerek hem büyük bir sorumluluk yüklemiş hem de öğretmenlerimizin değerini bir defa daha vurgulamıştır. Büyük Önder Atatürk'ün hedef gösterdiği, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretim çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Artık çağımız bilgi çağıdır. Bilginin oluştuğu ve bağlı olduğu yerler eğitim kurumları bilginin kaynağı ise sizlersiniz.

Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa ki bu yolda çok kararlıdır, bu sizlerin üstün gayreti ve Atatürk'ün ifadesiyle, aklı hür,vicdanı hür ve irfanı hür nesiller sayesinde olacaktır. Bugünün çağdaş eğitiminde, bildiklerimizi tekrar eden bir eğitim,öğretim anlayışının yerine, bilgiyi kökleriyle kavrayan, öğrenmeyi öğrenen, düşünmeyi, bağımsız karar vermeyi ve bilgi üretim sürecini aktarmayı öğreten bir eğitim metodu uygulanmaktadır. Bu eğitim metodunu hakkıyla kullanıp düşünen, sorgulayan, araştıran, bilgi üreten nesiller yetiştirmek, sizlerin, siz değerli öğretmenlerimizin sayesindedir. Bu hususta sizlere olan güvencimiz tamdır. Bu vesileyle, Başöğretmenimiz Atatürk'ün yolunda olan ve yüce ülkemize aydınlık nesiller yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler gününü kutluyorum " Dedi.

Program, emekli olan öğretmenlere hediye takdimi, yarışmaların derece alanlarına ödüllerinin verilmesi, konser ve daha birçok etkinlikle tamamlandı.

Kaynak : Murat Ürtekin