info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ vergi dairesinden TASİAD a ziyaret

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkan Vekili Aptülhamit ATLI, Mükellef Hizmetler Grup Müdür Vekili Erdal FIRAT ve Mükellef Hizmetler Müdürü Selahattin KURTER Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) ı ziyaret etti.

TASİAD Adına Başkan Kasım Özadalı, Başkan Vekili Muhsin Karakoç, Başkan Yardımcısı Kadir Çelebi, Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Ören ve Genel Sekreter Yunus Emre Pektanır hazır bulundu.

TASİAD Başkanı ÖZADALI; Kira stopajının çok yüksek olduğunu ve düşürülmesinin uygun olacağını, vergi uygulamalarında gider kısıtlamasının (yapmış olduğu gerçek giderlerin tümünü gider ya da maliyetlerde gösterememektedir) bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Vergi Dairesi Başkan Vekili ATLI; Tüm mükelleflerin sisteme kayıt edildiğini, her mükellef için sistemden yüzlerce değişik konularda (bastırdığı belgeler, gayrimenkul alım-satımları mal aldığı mükellefler, sahte fatura kullanıp kullanmadığı, ödemiş olduğu vergiler, çalıştırdığı işçiler vb.) sorgulama, denetim ve otokontrol yapılabildiğini ve bu suretle vergi kayıp kaçağı açısından riskli mükellef grupların tespit edilebildiği, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede önemli adımlar atıldığını kurumlar arası iletişimin tamamlandığı mükelleflerin tüm bilgilerinin (özellikle işçi sayılarını tespiti bakımından) SGK ile bilgi paylaşımının başladığını bu nedenle mükelleflerin daha dikkatli olmaları gerektiğini ayrıca düşen kar marjlarını ve düşen vergi oranlarına bağlı olarak mükelleflerin vergi kaçırma gibi riskli faaliyetlerde bulunmalarının giderek anlamsız hale geldiğini dile getirdi.

Söz alan TASİAD Başkan Vekili KARAKOÇ, ekonomik açıdan küçük ve orta ölçekli işletmelerin çok önemli olduğunu tabiri caizse bir vücudun kılcal damarları gibi önem arz ettiğini, hem işsizliğin önlenmesi hem sosyal patlama olmaması hem de hizmetlerin müşterinin ayağına götürülmesi açısından KOBİ lerin korunması ve desteklenmesinin önemini dile getirdi.

Sözlerine devam eden Vergi Dairesi Başkan Vekili ATLI, üretim maliyetleri içerisinde sermaye iş gücü, arazi, enerji ve hammadde ile kıyaslandığında verginin çok cüzi bir maliyet oluşturduğunu dolayısıyla vergi kaçırmadan ziyade asıl işletmenin diğer maliyet kalemlerinde indirime gidilmesi gerektiğini, mükelleflerin işletmelerini çağın gerekleri doğrultusunda yeniden organize etmeleri gerektiğini ifade etmiştir.

Gönüllü uyuma davet sisteminin işlediğini yanlış veya eksik beyanlar tespit edildiğinde mükelleflerin aranarak 15 gün içinde ek beyanname vermesini istendiklerini, bu süre içinde ek beyanname verenlere ceza uygulanmadığını dile getirdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmeler sonunda teşekkür eden ÖZADALI, bu tür toplantıların daha sık ve mükellefin daha çok katılımıyla olmasında fayda olacağını dile getirdi.