info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da Halk Kütüphaneleri Bölge Semineri Düzenlendi

Tekirdağ’da Halk Kütüphaneleri Edebiyat Bölge Semineri gerçekleştirildi.

Tekirdağ il halk kütüphanesi müdürü Hamide Çakır’ın ardından sırasıyla İl Kültür ve Turizm müdür vekili N.Önder ÖZTÜRK, Günışığı Kitaplığı Genel Müdür Yardımcısı Banu ÜNAL, Goethe Enstitüsü İstanbul kütüphane müdürü Sanem YARDIMCI, Türk Kütüphaneciler Derneği Ankara Genel Başkanı Ali Fuat KARTAL, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Pof. Dr. Bülent YILMAZ, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ali ODABAŞ, açılış konuşmalarında söz aldılar.

Ardından Tekirdağ il halk kütüphanesi inceleme gezisi gerçekleştirildi. İkinci günde Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat KARTAL yönetiminde kütüphaneciliğin sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi. Bu bölümde kütüphanelerin ödenek sorunları, etkinlik ve proje için kaynak yetersizliği ve ödünç kitap uygulaması ile ilgili sorunlar dile getirildi. Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Pof. Dr. Bülent YILMAZ’ın yönetiminde yeni projeler, çözüm önerileri ve gelecekte neler yapılabileceği konuşuldu. Kapanış konuşmasında sürpriz yapılarak Almanya-Duisburg’a bağlanıldı.

Kültürlerarası Kütüphanecilik Çalışmaları örneği olarak yapılan SKYPE bağlantısında, Yılmaz Holtz ERŞAHİN (Duisburg Şehir Kütüphanesini tanıttı. Plaket ve katılım belgeleri takdiminden sonra toplu hatıra fotoğrafı çektiren davetlilere Büyükşehir sosyal tesislerde verilen yemek ve müzelerin gezilmesinden sonra program sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin