info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da On Binler Demokrasi İçin Yürüdü

Ülkemizde gerçekleşen 15 Temmuz darbe girişimini protesto için demokrasi nöbeti ve yürüyüşleri sürerken, Tekirdağ Valiliği tarafından başlatılan birlik ve beraberlik buluşmasına on binlerce kişi akın etti.

Tekirdağ-Süleymanpaşa’da Tekira Avm’den başlayıp Valilik önünde biten yürüyüşte, konvoy bitmek bilmedi. Siyasiler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu mensupları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı buluşmada, ellerinde Türk bayraklarıyla gelen halk meydana sığmadı. 

Valilik binası önündeki bu devasa kalabalığa hitap eden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan; “Değerli Tekirdağlılar, öncelikle bu kutlu ve onurlu “Demokrasiye saygı” yürüyüşümüze ve mitingimize katıldığınız için teşekkür ediyor,hepinize hoş geldiniz diyorum.İlimizdeki Kamu kurum ve kuruluşları,siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşları ve tüm Tekirdağlılar olarak,aziz milletimizin kendisine,milli iradeye,devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisimize yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan ve 16 Temmuz 2016 sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini Şiddetle kınıyoruz. 

Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması, ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi, Tekirdağ halkının da birlikte duruşu, günlerdir “demokrasi nöbeti” tutması, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi her türlü takdire şayandır. Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı olan demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk Milletinin geleceğinin en önemli garantisidir. Türkiye Cumhuriyeti, Tekirdağ’da olduğu gibi devletine ve milletine sahip çıkan vatandaşlarımızın desteğiyle, demokrasi ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerine bağlı kalarak, ebediyete kadar varlığını sürdürecektir. Yaşanan bu olağanüstü sürecin hızla normale dönmesi için, her zamankinden daha fazla sağduyu, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Her zaman demokrasimize sahip çıkan asil Tekirdağ halkına, darbe girişimine karşı çıkan ve destek vermeyen Türk silahlı kuvvetleri mensuplarımıza, güvenlik güçlerimize, polisimize, darbeye bir ağızdan karşı çıkan siyasi parti temsilcilerimiz ile sivil toplum kuruluşlarımızın sağduyulu açıklamalarına ve basınımızın darbe karşıtı tutumuna sonsuz teşekkür ediyoruz. 

Devletimiz ve halkımızla omuz omuza, bu günleri de aşacağımıza yürekten inanıyor, darbe girişimi karşısında canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize ve demokrasimize sahip çıkan yurtsever vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 

Bu demokrasiye saygı yürüyüş ve mitingimize katılmaya, buraya kadar geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun.” Dedi. Konuşmanın ardından miting sona ererken,bir kısım vatandaş,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev bir resmini açtı.Miting,marşlar çalınarak sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin